Virusul Wuhan în R.Moldova: Din 388 teste efectuate, 57 sunt pozitive

.
. (pixabay.com)

Pe parcursul zilei de luni 13 iulie, autorităţile Republicii Moldova au testat 388 de persoane, dintre care 57 sunt pozitive la coronavirus, ceea ce constituie 15 la sută. Astfel, până la acest moment, numărul total al moldovenilor infectaţi cu virusul Wuhan a ajuns la 19.439.

Toate cazurile confirmate astăzi sunt cu transmitere locală din Chişinău 25, Ialoveni 4, Bălţi, Drochia şi Sângerei câte 3, Cahul, Floreşti, Soroca, Străşeni şi Transnistria câte 2, Cantemir, Căuşeni, Ceadâr-Lunga, Comrat, Dubăsari, Făleşti, Glodeni, Hânceşti şi Nisporeni câte 1 caz.

Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) a anunţat alte 7 decese înregistrate în Republica Moldova din cauza virusului chinezesc: o femeie de 68 ani din raionul Drochia, un bărbat de 75 ani din municipiul Chişinău, un bărbat de 75 ani din municipiul Soroca, o femeie de 40 ani din Căuşeni, un bărbat de 60 ani din raionul Cantemir, un bărbat de 68 ani din municipiul Chişinău, un bărbat de 57 ani din raionul Nisporeni.

În total, până astăzi, autorităţile au declarat 12.793 persoane ca fiind tratate şi externate, iar 649 persoane au decedat din cauza virusului Wuhan care provoacă infecţia Covid-19.

În prezent, din cele 5997 cazuri active, în stare gravă de sănătate sunt 362 de persoane, dintre care 24 sunt conectate la aparate de respiraţie artificială. În stare de sănătate gravitate medie sunt 1079 persoane, celelalte fiind în stare de sănătate satisfăcătoare.

În contextul prelungirii până la sfârşitul acestei luni a stării de urgenţă în sănătate publică, MSMPS îndeamnă persoanele fizice şi juridice să respecte măsurile de prevenire şi control al infecţiei COVID-19:

  • respectarea distanţei sociale între persoane de minim 1 metru;
  • respectarea regulilor de igienă a mâinilor;
  • respectarea regulilor de igienă respiratorie;
  • respectarea, pe proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele cărora li se stabileşte regimul respectiv;
  • monitorizarea personală de fiecare persoană fizică a stării de sănătate;
  • purtarea măştilor în transportul public, spaţiile comerciale şi spaţii publice închise, în situaţia în care nu poate fi respectată distanţa socială/fizică. Masca trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe