Visul Prezidenţial: Antonescu deja sărbătoreşte, dar opoziţia vorbeşte despre o posibilă candidatură a lui Ponta

Crin Antonescu şi Victor Ponta la recepţia de la Ambasada Franţei cu ocazia Zilei Nationale a Franţei (Epoch Times România)
Epoch Times România
31.08.2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă, în cadrul unui discurs susţinut în faţa tinerilor din USL veniţi la Constanţa pentru a participa la reuniunea "România pentru tineri", că el nu vrea să fie candidat la preşedinţie, ci să fie preşedintele României, lucru care se va întâmpla în ciuda faptului că unele voci din opoziţie se aşteaptă la o candidatură surpriză din partea premierului Victor Ponta.

"Eu nu mi-am depus acum şi nu îmi depun acum nicio candidatură. Eu, pur si simplu, nu vreau să fiu candidat. Vreau să fiu preşedintele României! Şi voi fi! Mă pregătesc pentru asta, dar nu electoral. Nu acum, mă pregătesc învăţând cu toată tinereţea pe care o mai am, pentru că sunt lucruri pe care nu le ştiu şi pe care va trebui să le ştiu şi să le fac atunci când voi fi preşedinte. Mă pregătesc, dar bătălia pentru Preşedinţia României nu se reduce cu, nu începe cu şi nu se termină cu un candidat Crin Antonescu sau altul. Bătălia pe care trebuie să o dăm şi pe care vă chem să o daţi, este una prin care să impunem şi după aceea o vom impune şi la vot, un alt conţinut, un alt înţeles, o altă misiune acestei funcţii supreme în statul român. Candidaţii sunt mulţi, preşedintele va fi unul", a declarat Crin Antonescu.

Când a portretizat profilul viitorului preşedinte, liderul PDL a făcut câtva aluzii la preşedintele Traian Băsescu, care declara recent că Antonescu "Nu o să fie niciodată preşedinte, nu ştie ce înseamnă să fii preşedinte".

"Preşedintele României nu conspiră. Preşedintele României va trebui să inspire, preşedintele României nu face jocuri de pe o zi pe alta, nu destituie şi nu impune guverne, nu face manevre prin Parlament, nu face dosare. Pentru Dumnezeu, preşedintele îşi reprezintă, îşi uneşte şi îşi urmează naţiunea în aspiraţiile ei fundamentale. Nimeni, nimeni, nici analiştii ghicitoare, nici ghicitoarele-analişti, nici astrologii, nici vrăjitorii nu vorbesc despre asta. Se ţin de mână şi spun apăsat ca pe o incantaţie «Crin Antonescu nu va fi niciodată preşedintele României». Alţii, să fim oneşti, prieteni de-ai noştri la fel de hotărâţi, afirmă «Crin Antonescu va fi cu orice preţ preşedintele României». Nu aceasta este tema. Nu de asta depinde destinul acestei ţări sau al generaţiei voastre, ci de modul în care vom câştigă bătălia pentru înţelesul şi conţinutul acestei funcţii", a susţinut liderul PNL.

”Bocitoarele acestei ţări se aşază la mesele la care ghicesc viitorul. Astrologi, probabil în curând vrăjitoare vor fi invitaţi să ne spună cine o să fie şi mai ales cine nu o să fie viitorul preşedinte al României", a adăugat Crin Antonescu.

Posibila candidatură a lui Ponta

Prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul a declarat sâmbătă, la Şcoala de vară a Tineretului Democrat Liberal, la Eforie Nord, că liderul PNL nu va ajunge preşedintele României pentru că ''maşinăria de vot roşie" a PSD-ului nu-l va susţine.

"Antonescu şi-a dat şi continuă să-şi dea zilnic câte un monumental autogol. Crin Antonescu nu va ajunge niciodată preşedinte. Este naiv să-şi imagineze că maşinăria de vot roşie îl va susţine. Ponta îi va face lui Antonescu o 'baie' roşie la fel cum Vantu [Sorin Ovidiu Vantu - n.r.] i-a făcut lui Geoană. L-a îmbăiat straşnic şi nu a ajuns preşedinte. Nici Antonescu nu are această şansă. Dacă USL a câştigat puterea prin minciună, prin dezinformare, nu cred că aceasta este calea pe care Organizaţia de Tineret a PDL trebuie să o propună viitorului politicii româneşti", a declarat prim-vicepreşedintele PDL.

Această opinie surprinzătoare pare să fie confirmată de noi informaţii venite dinspre PSD. Aflaţi la Mamaia pentru reuniunea Consiliului Executiv Naţional PSD, membri de frunte ai "maşinăriei de vot roşie" a PSD, printre care se numără Dan Şova, ministrul tineretului Nicolae Bănicioiu, precum şi lideri ai partidului de la Gorj şi Olt i-au cerut colegului lor, Victor Ponta, să fie el candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 2014, potrivit Protv.

Premierul "nu a răspuns îndemnurilor, dar ar fi arătat că important este procentul pe care PSD îl va obţine la alegerile pentru Parlamentul European, programate pentru primăvara anului viitor", susţin surse citate de Protv.

Potrivit unui sondaj prezentat recent, PSD-ul se află pe primul loc în opţiunile electoratului, cu o intenţie de vot de 40%, iar Victor Ponta se afla pe locul al treilea în preferinţele electoratului, după Guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi primarul Capitalei Sorin Oprescu.

În acest context rămâne de văzut cum se va sfârşi visul prezidenţial al lui Crin Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor