Vlad Alexandrescu: PSD distruge viitorul României. Aruncă în aer politicile de gestiune eficientă a banului public

Legea salarizării unitare promovată de PSD reflectă un mod de a hazarda, de a ipoteca nu numai economia României, dar şi viitorul ţării şi al partidelor politice care vor fi la guvernare peste patru ani, a tras un semnal de alarmă senatorul Vlad Alexandrescu.
Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Facebook, Vlad Alexandrescu)
Se încarcă player-ul...

Se vorbeşte despre Legea salarizării unitare în paralel cu legile care instituţionalizează corupţia şi a conflictului de interese în România, iar acest lucru nu este unul întâmplător, a atras atenţia, la o întâlnire a aleşilor USR cu cetăţenii, organizată la clubul Green Hours din Bucureşti, senatorul Vlad Alexandrescu, fost ministru tehnocrat al Culturii.

"Nu ni se poate atrage atenţia într-atâta încât să nu observăm că suntem în continuare în alternativa pe care a pus-o Liviu Dragnea: nu se poate în acelaşi timp, trebuie să vă hotărâţi între cătuşe şi pâine. Asta a spus-o anul trecut şi pe asta merge – nu discursul PSD, ci acţiunea PSD. Asta înseamnă ori vreţi cătuşe – adică ori vreţi anticorupţie – ori vreţi prosperitate, noi vă dăm prosperitate. Ăsta este discursul PSD-ului, ăsta este sloganul PSD. Acum, noi nu trebuie să cădem în această trapă pentru că prosperitatea nu înseamnă să refuzi lupta anticorupţie, dimpotrivă. O bună gestiune a banului public trebuie să aducă prosperitate, conform tuturor legilor economiei şi matematicii", a remarcat Vlad Alexandrescu.

Fostul ministru a ţinut să evidenţieze şi un alt aspect, modul în care PSD propune Legea salarizării unitare: "uite, vă dăm atât, 20 la sută în plus acum, vă dăm 20 la sută peste doi ani şi vă mai dăm încă 20 la sută peste patru ani".

"Acest mod de a prezenta lucrurile în politică generează – şi asta e formula mea – o dependenţă psiho-emoţională a alegătorului faţă de partidul care îl ţine cu lesă scurtă. Ce înseamnă asta? Înseamnă: uite, ai votat cu mine îţi dau 20%, mai votezi cu mine, sau mai eşti susţinătorul meu peste doi ani îţi mai dau 20% şi peste patru ani îţi mai dau 20%. Parcursul tău ca alegător, sau ca susţinător, sau ca promotor de opinie, este dependent psiho-emoţional de acel partid care ‘îţi dă’. Ce ne dă PSD? Păi uite ne dă asta şi ne dă asta şi ne promite asta şi ne promite asta. Noi trebuie să spargem această dependenţă psiho-emoţională să arătăm că este falsă, că nu partidul ne dă, PSD nu ne dă nimic, ăştia sunt banii comunităţii, sunt banii care se strâng din avuţia naţională, din impozitele oamenilor, din contribuţia legală a firmelor care realizează beneficiul. Deci PSD nu ne dă nimic", a subliniat Vlad Alexandrescu.

În acelaşi timp, foarte important, în opinia senatorului USR, este că PSD propune acum o schimbare a paradigmei: "vrea să arunce în aer politicile de gestiune eficientă a banului public aşa cum au fost ele promovate în ultimii ani în România".

"Vine PSD acum (şi zice) "sunt bani, noi o să ridicăm salariile cu 50%", sperând probabil că vor merge pe un model de tip anii 70 în Occident în care s-a făcut inflaţie mare. A fost argumentul Olguţei Vasilescu: evident că vor fi bani că dacă creştem salariile or să fie mai multe impozite. Nu a spus asta? O matematică uluitoare. Adică, într-adevăr ne-a lăsat pe toţi corigenţi. Vor fi salariile mai mari, mai multe impozite şi toată lumea e mai bogată. Asta e de fapt un mod de a hazarda, de a ipoteca nu numai economia României, dar viitorul României şi viitorul partidelor politice care vor fi la guvernare peste patru ani. Pentru că ei fac chestia asta, dar cine va plăti această factură?", a precizat Vlad Alexandrescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne