Vlad Voiculescu, avertisment pentru "vitejii" care agresează cadre medicale

Violenţele îndreptate împotriva medicilor şi personalului medical nu sunt din păcate atât de rare pe cât ne-am dori, a atras atenţia ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care anunţă o serie de măsuri să adreseze această problemă.
Vlad Voiculescu (Ministrul Sanatatii)
Vlad Voiculescu (Ministrul Sanatatii) (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Sănătăţii a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul de Interne, Parchetul General şi Direcţia Naţională Anticorupţie care include, printre altele, măsuri menite să vină în sprijinul siguranţei cadrelor medicale.

"Violenţele îndreptate împotriva medicilor şi a personalului medical nu sunt din păcate atât de rare pe cât ne-am dori. În zone defavorizate, dar şi în oraşele şi spitalele mari, aceste lucruri încă se întâmplă", a scris sâmbătă, pe contul său de Facebook, ministrul Sănătăţii.

În acest context, Vlad Voiculescu a redefinit colaborarea cu Ministerul Afacerilor Interne.

"Vitejii care nu se tem de angajaţii firmelor de pază ar trebui să ştie că de acum jandarmii vor patrula în perimetrul unităţilor medicale publice şi staţionările se vor organiza în aşa fel încât aceşti domni (mulţi, antrenaţi şi bine echipaţi) vor putea interveni prompt în orice situaţie de agresiune îndreptată împotriva medicilor sau a personalului medical. Şi că orice agresiune se pedepseşte cu închisoarea. De la 6 luni, la 12 ani. Poliţia are instrucţiuni clare iar Parchetul abia aşteaptă", a subliniat ministrul Sănătăţii.

Noutăţi prevăzute în protocol

1. Patrularea jandarmeriei în perimetrul spitalelor

2. Intervenţia de urgenţă a Poliţiei şi Jandarmeriei în cazul agresiunilor împotriva personalului medical

3. Alte măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă din spitalele publice

Cum se pedepseşte violenţa asupra cadrelor medicale

1. Ameninţarea se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă

2. Lovirea sau orice acte de violenţă - închisoare de la 6 luni la 3 ani

3. Vătămarea corporală – închisoare de la 6 luni la 6 ani

4. Vătămarea corporală gravă – închisoare de la 3 la 12 ani

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne