Vlad Voiculescu: Grindeanu dă vina pe mine că nu am rezolvat ce a distrus PSD şi alţi corifei în zeci de ani

Tot ce a făcut Guvernul Grindeanu a fost să agraveze problema medicamentelor încurajând exportul paralel şi să dea vina pe tehnocraţi pentru că nu au rezolvat în câteva luni ceea ce PSD şi alţi corifei au distrus în zeci de ani şi continuă să o facă, a tras un semnal de alarmă fostul ministru Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii (Florin Chirilă / Epoch Times România)

"În timpul vieţii mele, cu excepţia Guvernului domnului Adrian Năstase, nu cred că România a avut un Guvern mai sinistru decât cel condus acum de domnul Sorin Grindeanu", şi-a exprimat nemulţumirea, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Ţinta unui nou atac, tehnocratul a ţinut să scoată în evidenţă ce declara "distinsul domn Grindeanu, premierul României de 5 luni încoace", în urmă cu puţin timp:

Soluţia fostului Guvern la problemele sănătăţii a fost să facă un site unde românii să se poată plânge de medicamentele sau vaccinurile care lipsesc, uitând să şi rezolve problemele. Dacă asta este soluţia la aceste probleme, să nu ne mirăm că suntem în această situaţie. (...) Nu vom merge să le aducem medicamente cu rucsacul şi nici nu vom recurge mereu la soluţia extremă a achiziţiilor speciale.

Fostul ministru al Sănătăţii nu crede că "inadecvarea" premierului Grindeanu mai miră pe cineva, "cinismul însă...". Momentan, tehnocratul nu intenţionează să enumere din nou măsurile luate de Guvernul Cioloş în domeniul politicii medicamentului pentru prima dată în 27 ani, cum nu o să enumere nici actele normative distruse de coaliţia PSD-ALDE. Va veni şi acel moment.

"Domnul Grindeanu se referă însă la www.medicamente-lipsa.ro - primul sistem transparent de raportare online a lipsei medicamentelor pe care România l-a avut vreodată. Pentru a rezolva o problemă, trebuie mai întâi să o cunoşti şi să o recunoşti. Statul român (decidenţi, funcţionari publici din instituţiile abilitate etc.) nu a cunoscut şi nu a recunoscut lipsa medicamentelor în România ani de zile, aceasta atingând cotele unei crize umanitare în timpul distinsului Guvern Ponta. Ce a făcut Guvernul USL şi apoi PSD? A minţit. A dat vina pe medici. A manipulat. A făcut ceea ce ştia să facă şi ceea ce ar fi făcut cu siguranţă în continuare! Ei bine, exact pentru asta este bun acest "site unde românii să se poată plânge de medicamentele sau vaccinurile care lipsesc". Ca politicienii să nu mai poată minţi cu neruşinare! Să nu mai poată spune că tratăm ca în Germania!", a declarat Vlad Voiculescu.

Cât despre adusul de medicamente cu rusacul... ei bine, da, tehnocratul admite că şi el şi alte câteva sute de români au adus medicamente cu rusacul pentru pacienţi români.

"Am făcut-o cu toţii pentru că guvernele României nu şi-au făcut treaba, am făcut-o pentru că medicii ne-au cerut-o, am făcut-o pentru că acele mii de pacienţi pe care statul i-a lăsat fără medicamente nu aveau alternativă. Am făcut-o pentru că aşa am înţeles noi atunci să îi servim pe alţii. Pentru că am considerat că este responsabilitatea noastră să facem ceva", a precizat Vlad Voiculescu.

Potrivit fostului ministru, în ultimele luni sute de familii au cumpărat vaccinuri şi medicamente citostatice pentru copiii lor din străinătate.

"Tot ce acest Guvern a făcut a fost să strice ceea ce Guvernul Cioloş făcuse, să întârzie rezolvarea problemelor, să ia măsuri care să agraveze problema încurajând exportul paralel şi să dea vina pe fostul Guvern, sau specific pe mine - pentru că nu am rezolvat în 7 luni ceea ce partidul dânsului şi alţi corifei au distrus în zeci de ani şi continuă să o facă", a afirmat Vlad Voiculescu.

În final, tehnocratul şi-a exprimat speranţa ca premierul Grindeanu şi cei apropiaţi lui să nu aibă vreodată nevoie de un medicament pe care să nu îl găsească.

"Dacă totuşi i se va întâmpla, o să vrea cu siguranţă să ştie dacă acel medicament lipseşte de peste tot sau doar din spitalul sau farmaciile unde l-a căutat şi o să vrea un răspuns de la Guvern. Pentru asta o să poată folosi www.medicamente-lipsa.ro. Iar dacă răspunsurile şi măsurile Guvernului vor veni cu viteza cu care vin de la Guvernul actual, sper să găsească pe cineva care să îi aducă medicamentele cu rucsacul", a conchis Vlad Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne