Voiculescu: Dragnea, la Antena 3 să dea vina pe tehnocraţi. O să facă "ditai" deficitul şi o să îndatoreze ţara

La unison, preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu au acuzat Guvernul Cioloş că a depăşit deficitul bugetar de 3% convenit cu Uniunea Europeană, fapt ce l-a nemulţumit pe fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a cărui replică nu s-a lăsat mult aşteptată.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut o serie de remarci - într-o postare pe pagina sa de Facebook - despre "deficitul" premierului Sorin Grindeanu şi al liderului PSD Liviu Dragnea.

1. Guvernul tehnocrat are o politică prudentă şi menţine deficitul la 2,41%, mai mic chiar decât ţinta asumată de 2,8%;

2. PSD (câteodată cu ajutor transpartinic deh, că aşa e în tenis) voteazã în Parlament tot felul de aberaţii şi mai spre finalul anului şi nişte pomeni electorale înainte de alegeri, angajezi ţara la cheltuieli şi duci deficitul la 3% în timp ce tehnocraţii spun cât se poate de clar că nu ai de unde, că trebuie să ai şi sursă de finanţare;

3. Şef PSD se duce frumos la televiziune Antena 3 şi spune că Guvernul tehnocrat (sic!) e de vină şi că deficitul pe 2016 e mai mare de 3% (metodologie ESA care cuprinde cheltuielile angajate de PSD în Parlament si pe cele aferente lunii ianuarie 2017) ca să nu mai pară o nebunie când la sfârşitul anului o să facă ditai deficitul şi o să îndatoreze ţara cu politici fără cap.

Tehnocratul a făcut trimitere la o postare a fostului ministru de Finanţe, Anca Dragu, care "explică mai bine" cum stă de fapt treaba cu deficitul respectiv. Detalii aici.