Voiculescu: "Noi nu ne vindem ţara", strigau... şi au vândut-o pe nimic şmecherilor care au servit Partidul

Povestea asta cu "agenturilii străine" promovată de liderul PSD Liviu Dragnea nu mai ţine, deşi este şi tipică şi dragă FSN-ului şi urmaşilor săi, a remarcat tehnocratul Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a reacţionat după ce liderul PSD Liviu Dragnea şi-a exprimat nemulţumirea că există unii ambasadori care "îşi permit" să interzică politicienilor dreptul de a începe dezbaterea pe tema modificării Legilor Justiţiei, în timp ce ei merg la miniştri şi încearcă să promoveze interesele unor companii străine, demers ce, în opinia lui, intră în categoria actelor de corupţie.

"Noi nu ne vindem ţara, strigau şi i-au învăţat şi pe oameni să strige în anii 1990... şi au vândut-o pe nimic jmecherilor care au servit, într-un sens sau altul, partidul - oricare ar fi fost el. Astăzi Liviu Dragnea acuză ambasadele străine că susţin interesele companiilor din ţările pe care le reprezintă. Şoc şi groază! Se numeşte diplomaţie economică... iar pentru domni şi doamne ca cei care alcătuiesc Guvernul României de astăzi se găseşte şi o definiţie pe pagina MAE. O copiez mai jos, poate i-o arată cineva şi domnului Dragnea", a declarat Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Diplomaţia economică este funcţia de politică externă care asigură conformitatea demersurilor de politică externă cu obiectivele de promovare a bunăstării economice a cetăţenilor unei ţări. Are ca obiectiv utilizarea instrumentelor de politică externă pentru susţinerea intereselor economice ale întreprinzătorilor români şi ale statului român.

Fostul ministru i-a recomandat liderului PSD că, dacă cineva a cerut vreodată nerespectarea legii şi avantajarea vreuneia dintre companiile străine, atunci să iasă şi să spună public acest lucru.

"Dacă nu este vorba de aşa ceva... atunci povestea asta cu "agenturilii străine" nu cred că mai ţine, deşi este şi tipică şi dragă FSN-ului şi urmaşilor săi", a subliniat Vlad Voiculescu.

În opinia tehnocratului, faptul că noi nu suntem în stare, cu ambasadele şi reprezentanţii noştri de peste hotare, să ne susţinem mai bine interesele economice... abia asta este adevărata problemă.

"Dar aici iarăşi, trebuie muncă, cinste şi profesionalism... şi cum ar fi să vorbească despre astea Liviu Dragnea & company?", a conchis Vlad Voiculescu.