Inspecţia Judiciară trimisă peste Augustin Lazăr. Control la Parchetul General

Opt inspectori judiciari vor lua "la bani mărunţi" Parchetul General cu ocazia unui control dispus de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Inspecţia Judiciară va demara, luni, 4 septembrie, un control de fond la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instituţie condusă de "rebelul" Augustin Lazăr, personaj ce a supărat foarte tare PSD-ul prin refuzul său de a pune la dispoziţia comisiei pentru anchetarea alegerilor din 2009 o copie a dosarului (clasat) vizând scrutinul cu pricina.

"Controlul de fond la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va desfăşura în perioada 4 - 29 septembrie. Verificările aferente controlului privesc activitatea desfăşurată în anul 2016 şi semestrul I al anului 2017", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspecţiei, Alin Alexandru.

Potrivit sursei citate, inspectorul şef al Inspecţiei Judiciare a semnat, la începutul lunii iulie, ordinele pentru efectuarea controalelor privind eficienţa managerială la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie — Structura centrală.

Cele două controale au fost incluse în calendarul de activităţi aferent anului în curs după ce, pe 19 iunie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a trimis la Inspecţia Judiciară o cerere prin care solicita efectuarea unor controale la DNA şi Parchetul General, pe motiv că la cele două instituţii nu au mai fost efectuate controale de foarte mult timp.

Echipa de control va fi formată din opt inspectori judiciari.