Voiculescu rămâne sub control judiciar. Faptele lui au afectat libertatea psihică a denunţătorilor

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)
Faptele de care este acuzat Dan Voiculescu în noul dosar de şantaj au afectat libertatea psihică a denunţătorilor, iar infracţiunile acestuia au avut drept scop dobândirea de foloase în mod injust. Acestea sunt argumentele judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti pentru menţinerea controlului judiciar în cazul lui Dan Voiculescu. Magistraţii au menţionat că această măsură îl va împiedica pe omul de afaceri să facă şi alte presiuni.

„Măsura preventivă a controlului judiciar s-a dispus în mod just şi se impune menţinerea acesteia în continuare având în vedere că faptele pentru care inculpatul este cercetat, săvârşite în calitate de persoană publică, modalitatea în care au fost comise, au fost de natură să afecteze libertatea psihică a persoanei şi să aducă atingere echilibrului social firesc prin afectarea mediului de afaceri ce presupune exercitarea relaţiilor comerciale cu bună credinţă, precum şi a drepturilor şi intereselor cetăţenilor de a fi informaţi în mod corect”, motivează Tribunalul Bucureşti.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au respins astfel cererea făcută de Dan Voiculescu pentru ridicarea măsurii restrictive luate în dosarul în care este acuzat de şantaj asupra unor oameni de afaceri.

Conform probelor strânse de anchetatori până acum, fondatorul PC a ameninţat şi a făcut presiuni în mod direct sau indirect, prin intermediul trustului pe care îl controlează indirect familia Voiculescu, asupra oamenilor de afaceri respectivi - denunţători în acest caz - sub pretextul promovării firmelor acestora. Dan Voiculescu i-a ameninţat pe denunţători cu derularea de campanii mediatice negative, pentru a dobândi, în mod incorect, foloase.

„Totodată măsura preventivă dispusă în speţă este şi necesară pentru realizarea în bune condiţii a urmăririi penale, care la acest moment se află în faza de debut, prin evitarea exercitării de influenţă sau presiunii din partea inculpatului asupra..., în special a celor care lucrează în cadrul trustului I. G., de stopare a activităţii infracţionale a inculpatului şi prevenirea săvârşirii unor noi fapte penale de acelaşi gen, în contextul în care din actele dosarului rezultă că, anterior, inculpatul a fost trimis în judecată pentru infracţiuni similare”, scrie în motivare.

Fondatorul PC se va prezenta la IPJ Ilfov de două ori pe săptămână pentru control judiciar: luni după-amiază şi vineri dimineaţă.

Decizia finală aparţine Curţii de Apel Bucureşti.

Dan Voiculescu este supus controlului judiciar într-un dosar de şantaj. Acesta a încercat să obţină permisiunea de a părăsi ţara, însă contestaţia i-a fost respinsă de instanţă.