Mircea Geoană: Este o exagerare să duci vârsta de pensionare la 65 de ani

Mircea Geoana
Mircea Geoana (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.09.2010

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la întâlnirea regională a Departamentului Naţional de Sănătate al PSD, că este "pur şi simplu o exagerare să te duci cu vârsta de pensionare la 65 de ani", în timp ce, de exemplu, Franţa merge de la 60 la 62 de ani cu toate că are deficite importante la pensii, circa 38 miliarde de euro până în 2018.

Geoană consideră că lipsa de sustenabilitate financiară a acestor sisteme de pensii este o problemă care trebuie recunoscută, dar spune că nu crede că metoda de a schimba vârsta de pensionare cu foarte mulţi ani rezolvă problemele.

"A veni cu sălbăticie şi să ceri femeii din România să meargă la serviciu până la vârsta de 65 de ani mi se pare inacceptabil şi consider că este o chestiune care nu va sta în picioare. Nu va sta în picioare pentru că nu este realistă. Într-un fel cinic, aşa se rezolvă problema deficitului financiar pentru pensie pentru că mulţi nu vor mai apuca să ajungă la vârsta de pensionare. Asta este ţară!", a spus Geoană.

Preşedintele Senatului a mai declarat, în faţa celor prezenţi la Braşov, medici, asistenţi medicali, asociaţii din partea Societăţii Civile, reprezentanţi ai Sindicatului, cadrelor medicale şi a pensionarilor că este neapărat necesar să se reuşească menţinerea în ţară a oamenilor din sănătate, a oamenilor foarte capabili din sector pentru că "altfel situaţia va fi şi mai complicată".

Mircea Geoană a mai afirmat că după o vizită la Societatea "Antibiotice" Iaşi, consideră că ar fi necesar să avem la nivel naţional o companie puternică farmaceutică care să respecte dreptul intern şi cel european pentru că este nevoie de o alternativă la ceea ce este în prezent, dar este nevoie şi de medicamente ieftine la care să aibă acces şi cei cu venituri mai mici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor