Accident tragic în Spania: se presupune că victimele sunt români

Microbuze transport persoane
Microbuze transport persoane (Epoch Times România)

Opt persoane despre care se presupune că ar fi români şi-au pierdut viaţa marţi după-amiază într-un tragic accident rutier petrecut în Spania. Un microbuz în care se aflau trei bărbaţi, trei femei şi doi copii a fost lovit de un tir care a intrat pe contrasens în provincia Alicante. În urma impactului cu tirul, microbuzul a luat foc şi a ars complet. Ministerul Afacerilor Externe român afirma că este la curent cu accidentul din Spania, dar nu precizează clar dacă victimele sunt cetăţeni români sau care este numărul acestora, în schimb presa spaniolă relatează că victimele accidentului sunt români.

Evenimentul tragic s-a produs pe o autostradă din Spania în apropierea localităţii Granja de Rocamora din provincia Alicante. Un camion care venea din sens opus a depăşit bara metalică instalată pe mijlocul şoselei şi a lovit din plin microbuzul în care se aflau cele opt persoane.

După impact, ambele vehicule s-au răsturnat, iar microbuzul a luat foc şi a ars complet, astfel încât cei opt români nu au avut nicio şansă să scape cu viaţă.

Singurul supravieţuitor din impactul tragic este şoferul camionului, care este grav rănit şi a fost transportat la spital, potrivit relatărilor presei spaniole.

Şoferul tirului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Consulatul român de la Castellon a luat la cunoştinţă de situaţia privind accidentul survenit în cursul serii pe autostrada AP-7m în apropierea localităţii Granja de Rocamora, provincia Alicante şi cooperează cu autorităţile spaniole în vederea obţinerii de informaţii privind producerea accidentului cât şi date despre cetăţenia persoanelor implicate în accident.

Reprezentanţii Consulatului s-au deplasat la locul accidentului şi menţin legătura permanent cu autorităţile competente spaniole. Totodată, Biroul ataşatului de afaceri interne al României la Madrid ţine legătura cu autorităţile poliţieneşti spaniole pentru identificarea persoanelor implicate în accident. "Se menţine în continuare legătura cu autorităţile spaniole în vederea stabilirii identităţii persoanelor implicate în accident", a transmis MAE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe