Ministrul german al Apărării: Rusia îşi umple depozitele de arme. Putin ar putea avea şi alte planuri

Boris Pistorius este noul ministru german al apărării, 17 ianuarie 2023
Boris Pistorius este noul ministru german al apărării, 17 ianuarie 2023 (Epoch Times Romania)
Redacţia
26.04.2024

Rusia produce deja mai multe arme şi echipamente militare decât are nevoie pentru războiul împotriva Ucrainei şi îşi umple depozitele de arme, a declarat ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, după cum a relatat postul de televiziune german n-tv, la 25 aprilie, citat de The Kyiv Independent.

În pofida eforturilor occidentale de a submina producţia industrială şi militară a Rusiei, Kremlinul nu face decât să îşi sporească investiţiile în producţia de armament, alocând o parte record din bugetul său federal pe 2024 pentru nevoile militare.

Pe măsură ce Rusia se profileză pe economia de război, "o mare parte sau o mare parte din ce este nou produs nu mai merge pe front, ci ajunge în depozite", a declarat Pistorius, într-o emisiune la ARD.

Ministrul a avertizat că nu trebuie să se creadă că Vladimir Putin stochează arme doar "din prudenţă" şi a adăugat că este posibil ca liderul de la Kremlin să aibă în minte alte "planuri".

Producţia de armament a Rusiei a dezavantajat Ucraina pe câmpul de luptă, permiţând trupelor ruseşti să atace de 10 ori mai mult decât apărătorii ucraineni în unele zone.

"Încă nu am văzut unde este punctul unde poate ceda Rusia", a declarat, pentru The Guardian, Mark Riisik, director adjunct în cadrul departamentului de planificare a politicilor din cadrul Ministerului Apărării din Estonia.

Riisik a mai spus că producţia de arme ruseşti este "mult mai mare decât ne aşteptam, cu siguranţă".

Ucraina s-a luptat să ţină pasul cu Rusia în această privinţă, deoarece capacităţile de producţie militară ucrainene şi ale aliaţilor sunt adesea în urma celor ruseşti.

Potrivit unui raport CNN din luna martie, Rusia produce de trei ori mai multe obuze de artilerie decât cele pe care Washingtonul sau UE le pot furniza Kievului.

În timp ce Occidentul pare să reia ritmul şi îşi propune să îşi crească producţia, ar putea dura un an sau mai mult până când eforturile sale vor da roade.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor