Alina Gorghiu îi ia apărarea lui Blaga: "Eu nu cred că este implicat, încearcă alţii să-l implice"

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat sâmbătă, la Piteşti, că nu crede că Vasile Blaga este implicat în dosarul ginerelui său, Andrei Rudeanu, arestat preventiv, sub acuzaţia de evaziune fiscală şi spălare de bani, relatează Hotnews.

"Eu nu cred că este implicat, încearcă alţii să-l implice. Implicarea unui om într-un dosar penal să ştiţi că nu o poate face decât parchetul sau instanţa de judecată. De data aceasta, organele care ar putea să implice pe cineva într-o cauză penală nu au făcut-o, o fac alţii şi, în opinia mea, foarte rău, dar lucrurile acestea vor fi depăşite", a declarat Gorghiu, la conferinţa de presă susţinută după Consiliul Naţional al PNL.

La rândul său, Vasile Blaga, despre care şeful NEI Guard a susţinut că ar fi intervenit pentru ca ginerele său să obţină contracte, a negat acuzaţiile ce i s-au adus.

"Eu, dacă aş fi vrut să intervin, dar n-am intervenit, puteam să o fac şi singur, puteam să o fac şi prin altcineva, nu printr-o firmă privată. Ce treabă are o firmă privată să meargă să roage să se facă alte contracte pentru o altă firmă privată? Eu sper ca acele contracte să fie făcute legal, dacă nu, vor răspunde", a declarat Blaga.

Vasile Blaga a negat şi acuzele fostului ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, care le-a relatat procurorilor DNA că fostul şef PDL ar fi intervenit pentru ca firma Tehnologica Radion să câştige o serie de licitaţii din Olt şi că s-a interesat de derularea acestor licitaţii.

"Aceeaşi situaţie şi cu celălalt caz, cu domnul Vâlcov. Nu m-a rugat nimeni să intervin pe lângă domnul Vâlcov. Dânsul nici nu spune că aş fi intervenit direct, ci că aş fi făcut-o prin intermediari. Nu, nu am intervenit niciodată, mai ales ca e şi absurd să spui că, în 2009, ai avut discuţii despre licitaţii care vor urma în 2010 la un alt minister, la Ministerul Mediului. Lucruri absurde, dar aşa e viaţa", a declarat Blaga.

Copreşedintele PNL a mai precizat că este dispus să răspundă oricăror întrebări pe cele două subiecte şi că, dacă va fi pus sub acuzare, i se vor aplica noile reguli de integritate din statutul PNL, ca oricărui alt membru.

"Dacă cineva are lucruri de întrebat şi va dori să întrebe, nu e nicio problemă. Pe de altă parte, am aprobat un statut care (...) se aplică tuturor membrilor partidului, începând cu mine", a mai spus Vasile Blaga.

Amintim că PNL a adoptat sâmbătă, în Consiliul Naţional, modificările la statut, prin care se impun sancţiuni celor care au probleme cu justiţia. În baza modificărilor adoptate de liberali, membrii de partid trimişi în judecată, aflaţi sub control judiciar, arestaţi preventiv, vor fi suspendaţi din funcţiile de conducere.

De asemenea, liberalii condamnaţi în primă instanţă vor fi suspendaţi din calitatea de membru de partid, iar cei condamnaţi definitiv vor fi excluşi din partid.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne