Alt partid socialist în Grecia / Varoufakis va lansa o nouă mişcare politică de stânga

Yanis Varoufakis, fostul ministru elen de Finanţe, va lansa o facţiune politică de stânga pan-europeană în Berlin. Fostul parlamentar susţine că UE nu este democratică şi că este necesară transparenţa.
Fostul ministru grec al finanţelor, Yanis Varoufakis.
Fostul ministru grec al finanţelor, Yanis Varoufakis. (Captură Foto)
Andrei Popescu
04.01.2016

Ziarul german socialist Neues Deutschland a raportat duminică faptul că fostul ministru grec de finanţe Yanis Varoufakis, care a devenit faimos după ce a ocupat poziţia de ministru şi a părăsit partidul de guvernament elen Syriza în 2015, plănuieşte să lanseze o mişcare care speră că va reforma instituţiile Uniunii Europene.

Mişcarea Democratică din Europa 2025 – sau DiEM25 – va fi prezentată în luna februarie de către Varoufakis la teatrul Volksbühne din Berlin, conform website-ului organizaţiei.

Teatrul menţionează în programul său că Varoufakis va participa la evenimentul din 9 februarie “alături de colaboratori” din Europa pentru a prezenta idei concrete despre modul în care se poate democratiza Europa şi despre modul în care se poate evita fragmentarea sa.

Într-un interviu în luna octombrie, fostul ministru grec a declarat că datorită experienţei sale de la întâlnirile dure ale Eurogrupului – desfăşurate pentru a se discuta cel de-al treilea pachet de salvare financiară internaţională a Greciei – consideră că Uniunea Europeană nu este autonomă şi că transparenţa este foarte necesară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor