Auto - Formula 1: McLaren îşi va prezenta online monopostul pentru sezonul 2014

(Paul Gilham / Getty Images)
Epoch Times România
08.01.2014

McLaren îşi va prezenta monopostul pentru sezonul 2014 de Formula 1, MP4-29, cu prilejul unei lansări care va fi exclusiv pe internet, în data de 24 ianuarie, a anunţat echipa, citată de Reuters.

Decizia vine ca urmare a unui trend în acest sport în privinţa lansărilor în mediul virtual, în parte pentru a reduce cheltuielile, dar şi pentru a minimaliza impactul într-un moment în care întreaga fabrică lucrează la capacitate maximă pentru a fi gata la debutul noului sezon.

Noul an aduce schimbări majore de regulament, motorul V6 şi sistemul de recuperare a energiei înlocuind vechiul V8, iar echipele au provocări tehnice considerabile de depăşit.

Prima perioadă din cele trei de teste din pre-sezon se va desfăşura la Jerez, în sudul Spaniei, începând cu 28 ianuarie, în timp ce prima cursă oficială a stagiunii va avea loc pe 16 martie în Australia.

McLaren a marcat anul trecut aniversarea a 50 de ani de la fondarea sa de către neozeelandezul Bruce McLaren, dar nu a avut şi alte motive de a sărbători.

Echipa cu sediul al Woking (Marea Britanie) nu a avut nici măcar o singură clasare pe podium în sezonul trecut, cea mai slabă performanţă din 1980 încoace.

Pilotul mexican Sergio Perez a părăsit echipa şi a fost înlocuit ca partener al campionului mondial din 2009, englezul Jenson Button, de debutantul danez Kevin Magnussen (21 ani).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor