Avioane de luptă israeliene atacă centrul Fâşiei Gaza

Forţe de securitate palestiniene se plimbă printre dărâmăturile provocate de o lovitură aeriană israeliană în sudul Fâşiei Gaza, în apropiere de oraşul Rafah, 27 mai 2015.
Forţe de securitate palestiniene se plimbă printre dărâmăturile provocate de o lovitură aeriană israeliană în sudul Fâşiei Gaza, în apropiere de oraşul Rafah, 27 mai 2015. (Captură Foto)

Avioanele de luptă israeliene au desfăşurat mai multe lovituri asupra unei zone din Fâşia Gaza, după ce armata israeliană a declarat că o rachetă a fost lansată din enclava palestiniană asupra Israelului.

Oficialii palestinieni nu au comentat încă în legătură cu acuzaţiile făcute de israelieni şi în ceea ce priveşte loviturile aeriene.

Conform rapoartelor, locul vizat de Israel este situat în partea centrală a teritoriului de coastă.

Nu au existat rapoarte imediate privind posibile victime sau pagube provocate în urma loviturilor aeriene.

Armata israeliană a susţinut că raidul a avut loc la câteva ore după ce o rachetă a fost lansată din Fâşia Gaza asupra unui câmp deschis din Consiliul Regional Eshkol, în sudul Israelului. Nu au fost raportate victime sau pagube în urma presupusului atac palestinian.

În urmă cu trei săptămâni, după ce o rachetă a lovit sudul Israelului, avioane israeliene au bombardat o tabără de antrenament a mişcării Hamas, rănind patru persoane, conform Agerpres.

Anul trecut, Israelul a lansat la începutul lunii iulie un război de 50 de zile împotriva Fâşiei Gaza. Conflictul s-a încheiat în 26 august 2014 printr-un armistiţiu ce a intrat în vigoare în urma unor negocieri indirecte ce au avut loc în capitala egipteană Cairo.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe