Blocul ACUM invită la discuţii în Parlament deputaţii care nu sunt controlaţi de regimul oligarhic

În cazul în care la întâlnire se vor prezenta deputaţi controlaţi de regimul oligarhic, „o să-i invităm să plece din încăpere”, întrucât discuţiile se vor purta doar cu cei care într-adevăr îşi doresc dezoligarhizarea statului, a punctat Maia Sandu.
Blocul ACUM la Parlament (Captură Foto / privesc.eu)
Maria Maevschi
01.04.2019

Blocul ACUM constată că procesul de constituire a organelor de lucru ale Parlamentului este tergiversat în mod artificial, fiind, prin urmare, blocată discutarea şi adoptarea pachetului de legi antioligarhice, înregistrat de către membrii Blocului ACUM la Secretariatul Parlamentului.

Anunţarea deliberată de către preşedintele şedinţei de constituire a Parlamentului a unei pauze pe o perioadă nedeterminată, urmată de iniţierea de către Igor Dodon a întâlnirii „tripartide“ anunţate pentru 2 aprilie, creează, în opinia Blocului ACUM, incertitudini şi lasă loc de interpretări.

Mai mult decât atât, aceştia consideră că acest lucru se produce pe fundalul agravării situaţiei social-economice din Republica Moldova, precum şi a iminenţei creşteri a tarifelor la energia electrică şi gazele naturale, fenomen care va declanşa inevitabil scumpirea în lanţ a produselor şi serviciilor, sărăcind şi mai mult cetăţenii.

Totodată, lipsa finanţării externe a Republicii Moldovei în condiţii avantajoase - granturi şi credite preferenţiale - generează îndatorarea statului de la băncile locale cu dobânzi mult mai mari, ceea ce plasează, din nou, o bombă cu ceas la temelia economiei.

„Blocul ACUM nu va participa la niciun fel de ”consultări” cu actuala conducere a PDM, deoarece acest clan se face responsabil de capturarea statului, de izolarea externă a ţării şi de subminarea economiei prin acapararea dubioasă a celor mai importante active economice: Aeroport, Airmoldova, Tutun CTC, Gările Auto etc., de sărăcirea şi alungarea oamenilor din ţară”, se arată în declaraţia Blocului ACUM.

Blocul ACUM a ţinut să reitereze faptul că dezoligarhizarea instituţiilor statului este condiţia primordială pentru restabilirea funcţionalităţii acestuia şi întoarcerea încrederii cetăţenilor în Republica Moldova.

Astfel, Blocul ACUM insistă în continuare pe discuţii constructive în vederea îmbunătăţirii, adoptării şi implementării pachetului antioligarhic, făcând în acest sens o invitaţie tuturor deputaţilor „care nu sunt controlaţi de regimul oligarhic, la discuţii transparente pe data de 2 aprilie 2019, ora 10.00, biroul 114, Parlamentul Republicii Moldova”.

Totodată, Maia Sandu a ţinut să consolideze declaraţia făcută de Andrei Năstase anterior, precum că Blocul ACUM nu are ce discuta cu conducerea PD care se face responsabilă şi vinovată de capturarea instituţiilor statului, sărăcirea oamenilor şi alungarea unei mari părţi a populaţiei peste hotarele ţării. „Nu mergem la această discuţie”, a specificat lidera PAS.

Sandu a mai punctat că în cazul în care la întrevedere va dori să participe reprezentanţi ai regimului oligarhic, „o să-i invităm să plece din încăpere”, întrucât discuţiile se vor purta doar cu cei care într-adevăr îşi doresc dezoligarhizarea statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor