Pensiile moldovenilor vor fi indexate cu 5,3%, începând cu 1 aprilie

Pensionară munceşte la piaţă
Pensionară munceşte la piaţă (facebook.com/valentina ursu)
Ştefan Sârbu
01.04.2019

De la 1 aprilie, peste 690 mii de moldoveni vor primi pensii indexate cu 5,3% anunţă Guvernul de la Chişinău. Într-un comunicat de presă executivul menţionează că pentru prima dată suma indexării este calculată potrivit mediei creşterii preţurilor pentru ultimii trei ani aceasta fiind de aproape 2 ori mai mare decât după formula veche.

Astfel, premierul Filip a ţinut să noteze că „oamenii faptelor au muncit şi au realizat lucruri frumoase”, iar „cei care au vorbit până acum, vor vorbi şi în continuare”.

În context, Guvernul moldovean a reiterat promisiunea că peste 610 mii de vârstnici care au o pensie până la 2 mii de lei şi a beneficiarilor de alocaţii sociale de stat vor primi de Paşti un suport financiar unic de 600 de lei.

Deputatul Blocului ACUM, Alexandr Slusari a atenţionat recent că bugetul public naţional pentru 2019 a fost elaborat cu un deficit record de 5,7 miliarde lei, Ministerul Finanţelor fiind subordonat politicii pomenilor electorale cu efect de scurtă durată.

„Guvernarea actuală nu este în stare să scoată ţara din izolare, de aceea în foarte scurt timp băncile comerciale vor majora dobânzile bancare. Iniţial pentru creditarea statului, iar imediat după asta - pentru întreprinderi şi persoanele fizice. Evident, consecinţele pentru economia R. Moldova şi veniturile cetăţenilor vor fi dezastruoase”, a conchis politicianul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor