Majorări marca PD. Plahotniuc le promite pensionarilor „venituri” de 600 lei de sărbători

(photos.com)
Maria Maevschi
27.11.2018

În ajunul alegerilor parlamentare din Republica Moldova, din 24 februarie, preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunţat noi aşa-zise reforme sociale de „majorări” de pensii şi salarii, de 350 şi 600 lei, specificând că totul ar fi fost posibil doar datorită guvernării PD care ar fi „reuşit să încaseze acumulări importante la buget datorită ordinii şi reformelor pe care le facem”.

Prima decizie luată în cadrul şedinţei de partid de marţi, potrivit lui Plahotniuc, vizează pensionarii cu o pensie lunară mai mică de 2000 lei, deoarece ei vor primi în luna decembrie un „ajutor de sărbători în valoare de 600 lei, astfel încât să se bucure de acest venit suplimentar în perioada sărbătorilor de iarnă”.

Un alt subiect social discutat, despre care liderul PD a anunţat în cadrul tradiţionalului briefing de marţi, este ajutorul pentru perioada rece a anului, făcând referire la compensaţiile care se dau pentru achitarea căldurii pe care PD a decis să le majorăm cu circa 350 lei. O altă decizie este legată de majorarea salariilor poştaşilor de la 35 la 100 la sută.

Venind cu noi indicaţii pentru executiv, Plahotniuc a afirmat că „am cerut Guvernului ca începând cu luna viitoare, poştaşii să ducă pensiile acasă persoanelor care solicită acest lucru”.

„30 de milioane dă Plaha (din bugetul de stat) pentru ajutoarele electorale pensionarilor. Atenţie, 500 de mii (500.000) de pensionari. 30 de milioane (furaţi din banii statului), plus, minus, a dat Plaha doar pentru un zbor dus-întors Washington-Chişinău, cu escală de plăcere la Miami, în mai 2017. Vorba fraţilor de peste Prut: Cine pune botul îşi merită soarta. Tragedia e că din cauza ălora mai suferă mulţii alţii, plecaţi demult sau care se mai luptă cu morile de vânt pe aici”, a scris în acest context jurnalistul Alex Cozer pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor