Cameron ameninţă să închidă BBC datorită acoperirii părtinitoare a alegerilor

Premierul britanic David Cameron. (Captură Foto)
Andrei Popescu
22.06.2015

Premierul britanic David Cameron a ameninţat că va închide British Broadcasting Corporation (BBC), cea mai importantă companie de radio şi televiziune britanică finanţată de stat, deoarece a fost părtinitoare în reportajele transmise privind ultimele alegeri generale din Marea Britanie.

Cameron a ameninţat că va “închide” BBC-ul pentru a pune presiune pe personalul companiei, a declarat duminică Nick Robinson, editor politic al BBC, conform publicaţiei Daily Telegraph.

Robinson a mai declarat că intimidarea continuă a ridicat anumite temeri în rândul personalului BBC, adăugând totuşi că premierul nu se va aventura în materializarea ameninţării sale.

“Atitudinea conservatorilor şi a lui Cameron în particular este mai degrabă asemenea atitudinii lor faţă de Biserica Angliei. Ei sunt încântaţi că există şi o privesc ca vitală pentru structura Marii Britanii, dar de asemenea o consideră iritantă”, a declarat Robinson. “Nu am întâlnit niciodată un conservator senior care să dorească închiderea BBC-ului ... Poate mă voi înşela ... [dar] nu cred că BBC va fi închis.”

După alegerile generale britanice din luna mai, membrii seniori ai Partidului Conservator de guvernământ au acuzat BCC că a manifestat unele “tendinţe de stânga” în timpul reportajelor transmise despre evenimentul electoral.

După ce conservatorii şi-au asigurat victoria, Cameron l-a numit pe John Whittingdale în funcţia de secretar de stat pentru cultură, media şi sport. Unele rapoarte au susţinut că Whittingdale a fost numit de premier pentru a reconsidera Carta Regală a BBC şi a “pune la punct” corporaţia.

Whittingdale, totuşi, a respins rapoartele, susţinând că el nu are nimic împotriva BBC.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor