Cioloş: Încrederea oamenilor nu poate fi folosită ca scut împotriva legii

Viitorul ţării şi al neamului românesc sunt mai importante decât interesele partinice de moment iar conducătorii politici trebuie să contribuie cu modestie şi dăruire la consolidarea comunităţii, nu să lupte pentru interese personale, reaminteşte Cioloş în zi de sărbătoare.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

De ziua Unirii Principatelor, zi precedată de mult tumult - încercarea PSD de a legifera graţieri şi albirea dosarelor corupţiei urmată de proteste, atacuri ale lui Dragnea la preşedinte şi denigrări la adresa protestatarilor etc. - Dacian Cioloş le reaminteşte politicienilor că rolul lor nu este să lupte pentru interese personale sau privilegiile protejaţilor şi că încrederea oamenilor nu poate fi folosită ca scut în faţa legii.

Nu în ultimul rând, Cioloş aminteşte că viitorul ţării şi al nostru ca neam sunt incomparabil mai importante decât interesele politice sau partinice de moment şi le urează tuturor românilor să fie demni şi toleranţi.

Redăm postarea fostului premier

"Conducătorii politici au privilegiul de a contribui cu modestie şi dăruire la consolidarea comunităţii, întărindu-i valorile şi principiile prin propriul exemplu, prin fapte, prin idei. Nu sunt acolo ca să lupte pentru interese personale sau pentru a oferi privilegii protejaţilor. Dregătoria vremelnică pe care o au, încrederea oamenilor, nu pot fi folosite ca scut împotriva legii.

Mândria unui neam nu este despre orgoliu, ci despre demnitate, despre promovarea unor valori şi a unor principii care ne definesc. Întemeiată pe adevăr şi pe respectul pentru noi înşine, demnitatea se câştigă greu, rezistând compromisurilor care-i pot afecta fundamentele.

Nu putem apăra şi promova drepturile şi libertăţile fundamentale, câtă vreme există unităţi de măsură diferite. Ocaua lui Cuza trebuie aplicată şi acum, inclusiv pentru valori care nu pot fi comensurate material, dar care sunt cu mult mai preţioase şi mai greu de apărat.

De ziua Unirii Principatelor vă urez tuturor să fim demni, să fim toleranţi cu diferenţele dintre noi, să nu transformăm confruntările de idei în ură, să păstrăm vii acele lucruri care ne unesc!

Vă invit să credem că această ţara este mai mult decât o sumă de individualităţi, că valorile ei nu pot fi reduse la cel mai mic numitor comun, că viitorul ei şi al nostru ca neam sunt incomparabil mai importante decât interesele politice sau partinice de moment.

La mulţi ani, România!", scrie Cioloş pe contul său de socializare.