Cod Roşu de inundaţii pe râul Vedea, în 14 comune din Teleorman

Inundaţii în judeţul Olt. 19 aprilie 2014.
Inundaţii în judeţul Olt. 19 aprilie 2014.
Flori Mladin
21.04.2014

Codul roşu de inundaţii a fost prelungit până luni pe sectoare ale râurilor Teleorman şi Vedea, din judeţele Teleorman şi Olt, şi a fost instituit pe Pârâul Câinelui la staţia Vârtoapele, tot în Teleorman, a transmis purtătorul de cuvânt al Administraţiei "Apele Române", Ana-Maria Agiu.

ANAR informează că, luni dimineaţă, se înregistrează un vârf maxim de viitură pe râul Vedea, la confluenţa cu râul Teleorman.

Viitura se va menţine pe tot parcursul zilei, 14 comune din judeţul Teleroman fiind sub avertizare de cod roşu de inundaţii.

Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, a instituit cod roşu local pe râul Vedea aval confluenţă cu râul Teleorman, în judeţul Teleorman, pentru următoarele comune: Storobăneasa, Smardioasa, Cervenia, Frumoasa, Conteşti, Bragadiru, Bujoru şi Năsturelu.

Totodată, se menţine cod roşu pe Râul Câinelui sectorul amonte SH Vârtoapele - confluenţă cu râul Vedea, judeţul Teleorman, pentru următoarele comune: Siliştea Gumeşti, Ciolăneşti, Necşeşti, Vârtoape, Călineşti şi Mavrodin.

În judeţul Teleorman, un sat a rămas izolat duminică seară din cauza inundaţiilor care au afectat sute de gospodării, cca 2.000 de hectare de terenuri şi au provocat pagube însemnate infrastructurii rutiere, făcând impracticabili zeci de kilometri de drumuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor