Controversatul Tudy Ionescu renunţă la funcţia de viceprimar

După ce a stârnit valuri de reacţii prin alegerea sa ca viceprimar, Tudy Ionescu renunţă la funcţie.
Tudor Ionescu, alias Tudy
Tudor Ionescu, alias Tudy (evz.ro)
Ana Ion
11.07.2016

Controversatul Tudor Ionescu a demisionat, luni din funcţia de primar. Tudy, cum îl "alintă" presa pe Ionescu a renunţat la funcţie după zile în şir de controverse, de-a lungul cărora cetăţenii au lansat inclusiv petiţii prin care cereau plecarea acestuia de la primărie.

La rândul lor, liberalii au cerut şi ei înlăturarea de la primărie a lui Ionescu - personaj care, reamintim, a fost făcut celebru de relaţie cu Oana Zăvoranu.

"Văzând campania mediatică declanşată împotriva mea pe considerente ce ţin exclusiv de sfera vieţii mele private, din urmă cu mai bine de cinci ani, am luat decizia de a demisiona din funcţia de viceprimar al municipiului Bucureşti. Am câştigat această funcţie cu sprijinul colegilor mei din ALDE, cât şi al PSD, fiind ales pe lista ALDE a Consiliului General de către cetăţenii Bucureştiului şi ţin să le mulţumesc tuturor. Ca liberal, cred atât în separarea sferei publice de cea privată, cât şi în faptul că judecata politică trebuie să aibă loc în zona politicului, luând în calcul exclusiv elemente de ordin politic. Un episod de viaţa privată din trecutul meu, o greşeală, un episod ce nu a devenit cunoscut decât prin indiscreţia altora şi care nu a produs niciun fel de prejudicii unor terţi, nu poate şi nu ar fi trebuit transformat într-un obstacol în calea unei cariere publice. Aceasta s-ar fi cuvenit a fi măsurată numai prin rezultatele ei publice. Nu cred că într-o societate libera şi democratică cineva poate fi stigmatizat definitiv şi descalificat de la orice funcţie publică, din pricina unei întâmplări din sfera intimă", a declarat Ionescu, citat de Hotnews.

"Constat însă ca percepţiile din lumea virtuală par să aibă mai multă greutate decât realitatea. Realitate bazată pe studii universitare solide la una dintre cele mai prestigioase universităţi europene, realitate bazată pe experienţa administrativă dobândită ani la rând în aparatul de lucru al Parlamentului European şi experienţa politica acumulată în organizarea de partid şi a campaniei electorale, toate desfăşurate în cadrul mişcării liberale. Am luat această decizie pentru că nu-mi doresc ca atacurile la persoana mea să afecteze echipa din care fac parte. ALDE este continuatorul liberalismului în România şi reprezintă viitorul întrucât, în ALDE, fiecare membru îşi poate construi viitorul. Depinde doar de el acest lucru. Renunţarea la funcţia de viceprimar nu va însemna abandonarea dorinţei mele de cetăţean care doreşte să vadă un Bucureşti mai bun pentru locuitorii săi, de tânăr român care s-a întors în patria sa România, pentru a-şi aduce modesta contribuţie la progresul ei. Voi demonstra de ceea ce sunt capabil prin proiectele pe care le voi realiza, iar cei ce doresc să mi se alăture, vor putea să contribuie la materializarea lor", a adăugat Ionescu.

Ionescu a fost ales viceprimar joia trecută, fiind votat de majoritatea PSD-UNPR-ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor