Corina Creţu pleacă din partidul condus de Ponta: Colaborarea dintre PRO România şi AUR e greşită. Nu pot gira această decizie

Corina Creţu
Corina Creţu (Facebook/CorinaCretuEU)
Andrei Popescu
06.03.2024

Europarlamentara Corina Creţu a anunţat, marţi, că demisionează din PRO România din cauza deciziei partidului condus de Victor Ponta de a negocia o alianţă electorală cu AUR pentru alegerile locale şi europarlamentare.

“Sprijinirea populismului, a ultra-naţionalismului şi a anti-europeismului reprezintă, în opinia mea, cel mai mare pericol pentru România şi pentru generaţiile care vin după noi”, a precizat Creţu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, europarlamentare şi-a exprimat regretul că nu s-a putut realiza o colaborare între PRO România şi PSD.

Postarea Corinei Creţu

Cu regret, am hotărât astăzi să demisionez din PRO România.

Dragi prieteni,

Convingerile mele politice sunt cunoscute de mulţi ani de către Dvs.

Sprijinirea populismului, a ultra-naţionalismului şi a anti-europeismului reprezintă, în opinia mea, cel mai mare pericol pentru România şi pentru generaţiile care vin după noi.

De aceea, colaborarea dintre PRO România şi AUR este o decizie greşită - pentru partid, pentru oamenii care au crezut în acest proiect politic şi, în definitiv, pentru ţară. Este o decizie pe care nu o pot gira, motiv pentru care am hotărât astăzi să demisionez din PRO România.

Îmi pare rău că, în ciuda apelurilor repetate ale Preşedintelui PRO-România şi ale mele, nu am reuşit o formă de colaborare cu PSD. În aceste condiţii, am militat pentru participarea pe cont propriu a PRO România în alegeri, decizie care a fost şi adoptată în cadrul ultimului Congres PRO România.

În ceea ce mă priveşte, am fost şi rămân o social-democrată convinsă.

Am fost membră PSD timp de 29 de ani, vicepreşedintă a Grupului S&D din Parlamentul European, vicepreşedinte al Parlamentului European, vicepreşedinte al Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Comisar European din partea SD.

Am apărat întotdeauna, cu toată convingerea, valorile stângii moderne, pro-europene, nevoia de dezvoltare şi modernizare, de folosire a fondurilor europene, a programelor Erasmus, a liberei circulaţii, a extinderii Uniunii Europene şi a tuturor beneficiilor pe care le aduce proiectul european.

Îmi doresc să duc acest mandat de Membră a Parlamentului European la capăt cu bună-credinţă, împăcată cu acţiunile mele, promovând aceleaşi valori în care am crezut şi cred.

Mulţumesc mult fostului Prim-Ministru Victor Ponta pentru buna colaborare în calitate de Comisar European, cât şi în cadrul partidelor PSD şi apoi PRO România.

Mulţumesc mult tuturor colaboratorilor din judeţe şi de la centru, atât din PRO România, cât şi din PSD, tuturor oamenilor cu care am făcut echipă în ultimii 30 de ani.

Le doresc mult succes tuturor celor care, în aceste vremuri atât de dificile, continuă să lupte pentru o Românie cu adevărat europeană.

Numai bine tuturor!

Reamintim că surse politice, citate de G4Media.ro, au afirmat că discuţiile între cele două partide sunt purtate la nivel de vicepreşedinţi, după ce a existat un acord de principiu la nivelul conducerii PRO România şi AUR. Partidul fondat de Victor Ponta a luat decizia de a începe negocierile cu AUR după ce PSD a respins propunerea de a face o alianţă.

Întrebat de site-ul citat despre începerea negocierilor, Ponta, în prezent consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, a evitat să le confirme explicit, dar a spus că în condiţiile în care PSD a refuzat colaborarea, “toţi colegii rămaşi în PRO România după ‘racolări’ au dreptul logic să candideze la alegerile locale fie ca PRO România (ceea ce este foarte greu în condiţiile actuale) fie în alianţă cu alte partide”.

“Negocierile sunt făcute de către Secretarul General şi ceilalţi lideri PRO România. Eu cu siguranţă nu candidez pentru nicio poziţie – dar o să susţin acei candidaţi despre care cred că merită”, a mai spus Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor