Corpul de Control al premierului a descoperit nereguli la Compania de Asigurări-Reasigurări Exim România

(photos.com)

Corpul de Control al primului-ministru a dezvăluit faptul că există o serie de nereguli la Compania de Asigurări-Reasigurări Exim România (CARE România). Echipa de control a constatat că Radu Frâncu, fostul preşedinte al directoratului CARE România, nu a putut dovedi cu documente că ar avea studii superioare şi ar fi plătit din banii companiei vacanţele exotice în care pleca împreună cu familia. Totodată, compania a înregistrat pierderi de peste 23 de milioane de lei în perioada 2010 şi 2013.

"Compania CARE România a transmis Corpului de Control al primului-ministru documente privind situaţia profesională a preşedintelui directoratului, Frâncu Radu, printre care nu au fost identificate înscrisuri care să ateste absolvirea de către Frâncu Radu a cursurilor unei instituţii de învăţământ superior", scrie în raportul Corpului de Control.

Guvernul va sesiza Parchetul asupra neregulilor descoperite la Compania de Asigurări-Reasigurări Exim România (CARE România), deţinută în procent de 93,78%, de către Eximbank, acuzând, printre altele şi decontarea de către fosta conducere a unor cheltuieli în scop personal, precum vacanţe, mese la restaurant şi bijuterii.

În raport se arată că, în perioada supusă controlului, din conducerea executivă a "CARE România" au făcut parte Radu Frâncu în calitate de preşedinte al directoratului, în perioada 19 mai 2010- 8 iulie 2013, Constantin Banu ca membru al directoratului, în perioada 16 iulie 2010- 8 iulie 2013, Alexandru Neferoiu, tot ca membru al directoratului, în perioada 10 noiembrie 2011 - 8 iulie 2013.

În perioada 2010-2013, când Radu Frâncu a îndeplinit funcţia de preşedinte al directoratului, compania a înregistrat o pierdere de 23,4 milioane lei.

În această perioadă, Frâncu a devenit proprietar al unui autoturism marca Bentley, dar nu a fost depusă declaraţia de avere.

Radu Frâncu şi Marius Constantin Banu, în calitate de preşedinte, respectiv membru al directoratului, au folosit sume importante din fondurile companiei, în valoare de 831 mii lei şi 53 mii euro, în interes personal sau pentru persoane din afara companiei.

Totodată, cei doi au decontat din fondurile companiei contravaloarea unor sejururi efectuate împreună cu familia sau cu alte persoane în străinătate în valoare de 65,8 mii lei şi 31,6 mii euro. Vacanţele au fost la Roma, Ibiza, Nisa, Cannes, Disneyland-Paris, staţiunea Ischgl (Austria), staţiunea San Benedetto del Tronto (Italia).

Inspectorii au mai constatat faptul că cheltuielile aferente transportului intern şi internaţional aerian au fost efectuate pentru persoane care nu erau angajate la societate, adică pentru membri şi prieteni ai familiei Frâncu, acestea ajungând la suma de 134,6 mii lei.

Echipa de control a mai acuzat şi alte cheltuieli decontate, şi anume îmbrăcăminte din Milano, transport cu elicopterul la Monte Carlo, produse Louis Vuitton şi articole de pescuit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie