Deputaţi PD solicită investigaţii despre legăturile PAS şi PPDA cu Ludmila Kozlowska. PAS: Învinuirea este aberantă

Ca să deturneze atenţia publică de la furtul miliardului, spălarea banilor murdari prin legea amnistiei fiscale şi să ascundă faptul că R. Moldova s-a trezit în izolare internaţională, regimul Plahotniuc-Dodon inventează duşmani externi, afirmă PAS.
Sediul Partidului Democrat
Sediul Partidului Democrat (Epoch Times România)
Ştefan Sârbu
22.08.2018

Un grup de deputaţi democraţi au trimis miercuri, 22 august, scrisori către SIS, CNA, MAI şi CEC solicitându-le investigarea legăturilor dintre Ludmila Kozlowska, Fundaţia Otwarty Dialog şi partidele politice PAS şi Platforma DA, inclusiv posibile aspecte ce ţin de finanţarea ilegală sau acordarea de beneficii pentru acestea, dar şi pentru alte formaţiuni politice moldoveneşti.

În replică, Partidul Acţiune şi Solidaritate susţine că PAS nu are nicio legătură cu Ludmila Kozlowska şi cu ONG-ul menţionat. ”Am participat la o conferinţă organizată de acest ONG în Parlamentul European despre încălcarea drepturilor omului de către regimul de la Chişinău. Discuţiile sunt publice, le recomandăm celor de la PD să le asculte cu atenţie. Şi dacă slugile lui Plahotniuc consideră că participarea la această discuţie este finanţare ilegală a PAS-ului, atunci cum trebuie să fie considerate finanţările netransparente de milioane ale PDM-ului, la care nu au dat răspuns sau finanţarea din Bahamas a PSRM-ului şi a lui Dodon?”

PAS menţionează că Plahotniuc pregăteşte o alianţă post-electorală cu PSRM, partid pro-rus declarat, iar pentru a ascunde maşinaţiile expuse, ca să deturneze atenţia publică de la furtul miliardului pus pe seama cetăţenilor şi spălarea banilor murdari prin legea amnistiei fiscale, ca să ascundă faptul că Moldova s-a trezit în izolare internaţională, regimul Plahotniuc-Dodon încearcă să inventeze duşmani interni şi externi pentru a-şi justifica prezenţa la guvernare.

”Această acţiune face parte din şirul logic de acţiuni ale guvernării de instaurare a dictaturii. Este clar că următorul lor pas este să expulzeze liderii opoziţiei din ţară sau să îi aresteze, astfel încât în pragul alegerilor parlamentare să nu existe opoziţie reală. Într-o dictatură, orice concurent electoral este considerat duşman care atentează la puterea uzurpatorilor”, se mai arată într-un comunicat al formaţiunii.

”Partidul Democrat a semnat un acord cu partidul lui Putin în 2010, ca şi partidul lui Dodon. Plahotniuc este cel care retransmite propaganda Kremlinului de ani de zile. Acum ne acuză pe noi de colaborare cu regimul de la Kremlin, ceea ce este de-a dreptul aberant. ACUM este timpul să punem capăt regimului criminal Plahotniuc-Dodon. ACUM este timpul să spunem NU Dictatorului!”, a conchis PAS.

Ludmila Kozlowska a fost recent expulzată de pe teritoriul Poloniei şi Uniunii Europene, fiind acuzată de obţinerea unor finanţări dubioase din Federaţia Rusă dar şi complicitate cu serviciile de informaţii ruseşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor