DEZVĂLUIRI şocante: China estimează că 248 de milioane de persoane au fost infectate cu COVID în doar 20 de zile

(Youtube - captură ecran)
Andrei Pricopie
24.12.2022

Până la 37 de milioane de persoane contractează COVID într-o singură zi în China, potrivit unor procese-verbale divulgate de la o reuniune a celui mai important organism de sănătate al ţării, confirmate de mai multe agenţii de presă.

În primele 20 de zile ale lunii decembrie, 248 de milioane de persoane - reprezentând aproximativ 18% din populaţie - ar fi putut fi infectate cu această boală, au declarat oficialii în timpul reuniunii interne a Comisiei Naţionale de Sănătate din 21 decembrie. Cifra este exponenţial mai mare decât numărătoarea oficială a regimului privind virusul şi, dacă se dovedeşte a fi corectă, ar însemna că epidemia din China este cea mai mare din lume.

Aproape trei ani de aplicare a politicii stricte a regimului de zero-COVID a lăsat populaţia chineză cu puţină imunitate naturală împotriva variantei extrem de contagioase Omicron a COVID-19, care pare să scape de sub control în ţară.

O captură de ecran a notelor de şedinţă care circulă pe reţelele de socializare chinezeşti arată că virusul a afectat peste jumătate dintre locuitorii din capitala ţării, Beijing, şi din provincia Sichuan din sud-vestul Chinei. Sichuan este, de asemenea, una dintre cele trei provincii cu peste 20 de milioane de infectaţi, în timp ce alte şase provincii şi oraşe, inclusiv Beijingul, au o populaţie infectată cuprinsă între 10 şi 20 de milioane, potrivit estimărilor.

Bloomberg şi alte instituţii de presă au confirmat notele cu oficiali anonimi implicaţi în discuţii.

Procesul-verbal a citat 12 subvariante Omicron. Cele trei care sunt cele mai răspândite, se spune, sunt BA.5.2, BF.7 şi BM.7. În timp ce oficialii au spus că nu au identificat variante cu "schimbări semnificative în ceea ce priveşte transmisibilitatea, patogenitatea şi evaziunea imunitară".

Modul în care agenţia a ajuns la aceste cifre rămâne neclar, având în vedere că ţara a renunţat la testările în masă obligatorii la începutul lunii.

Cu toate acestea, cifrele par să fie în concordanţă cu dovezile anecdotice privind o creştere bruscă a infecţiilor şi a deceselor la nivel naţional, inclusiv în cercul de elită al regimului. De asemenea, ele se aliniază cu analiza efectuată de cercetătorii britanici, care estimează între 167 şi 279 de milioane de cazuri la nivel naţional, ceea ce ar putea duce la 1,3 şi 2,1 milioane de decese.

Valul de virusuri a supraîncărcat morgile şi spitalele din China. Biroul de afaceri civile din Beijing Tongzhou a declarat pentru Cotidianul Tineretului Beijing, publicaţie de stat, că, începând cu 22 decembrie, casa de pompe funebre din districtul său incinerează între 140 şi 150 de cadavre în fiecare zi, ceea ce reprezintă un contrast puternic faţă de volumul de muncă de 40 pe zi din trecut. Mai mult de şase case funerare au confirmat o situaţie similară pentru Epoch Times în ultimele zile.

Un rezident din Beijing a declarat pentru Epoch Times că a pierdut cinci membri ai familiei în decurs de 10 zile, dintre care cel puţin doi au fost COVID-pozitivi. Toţi fuseseră vaccinaţi cu vaccinuri de producţie internă de la Sinovac, care au fost supuse în trecut unor controale amănunţite pentru presupuse efecte secundare, de la diabet la leucemie.

"Aceste vaccinuri false nu au oferit într-adevăr nicio protecţie", a declarat rezidentul într-un interviu miercuri, cerând ca numele său să nu fie dezvăluit din motive de siguranţă. "Oamenii de rând care contractează COVID nu au nimic altceva decât propria lor imunitate ca apărare".

"Este prea greu de suportat pentru mine. Sunt aproape de o cădere nervoasă totală în ultimele zile. Guvernul nu spune cifrele privind numărul de decese cauzate de COVID, chiar dacă au murit atât de mulţi oameni în Beijing", a adăugat rezidentul.

Domnul Song din Xi'an, capitala provinciei Shaanxi din centrul Chinei, a descris, de asemenea, o imagine sumbră în oraşul său.

Printre rudele sale care au contractat virusul se numără unele în vârstă de 60 de ani, dar şi tineri proaspăt căsătoriţi, care au simţit dureri similare cu cele provocate de un cuţit care le tăia corpul, potrivit lui Song. Toţi s-au vaccinat şi niciunul dintre ei nu a cerut ajutor de la spitale, despre care a spus că sunt atât de aglomerate încât pacienţii au fost nevoiţi să facă perfuzii intravenoase pe străzi.

"Tuburile pentru perfuzii intravenoase atârnă de copacii de pe stradă, chiar dacă vremea este atât de rece", a declarat el pentru The Epoch Times, oferind doar numele său de familie. Song, care nu a fost vaccinat, a spus că el însuşi a simţit un uşor disconfort la nivelul gâtului, dar acesta a dispărut între timp.

"Nu-mi pot imagina ce se va întâmpla dacă va continua aşa", a spus el, numind acest lucru un "dezastru umanitar".

The Epoch Times a solicitat comentarii din partea Comisiei Naţionale de Sănătate cu privire la această întâlnire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor