Diaconescu: Am absentat de la bilanţul Guvernului fără niciun scop de a demonstra ceva

Cristian Diaconescu.
Cristian Diaconescu. (DOMINIQUE FAGET / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
04.05.2012

Ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe, a motivat, absenţa sa de la bilanţul premierului în exerciţiu Mihai-Răzvan Ungureanu, afirmând că nu a avut niciun scop de a demonstra ceva şi că l-a anunţat pe acesta că se va afla în alt loc.

Întrebat de ce a absentat de la bilanţul de activitate al primului-ministru în exerciţiu, Diaconescu a răspuns că a discutat cu Ungureanu şi că s-a aflat în alt loc.

"Fără absolut niciun scop de a demonstra ceva ca şi gest. Am discutat cu premierul. M-am aflat în alt loc pe care dânsul îl ştie", a spus ministrul.

El a subliniat că a avut o colaborare excelentă cu Mihai-Răzvan Ungureanu.

"A fost un premier care, după părerea mea, ar fi avut o şansă extraordinară şi faptul că a spus că va continua pe mine mă încurajează. Poate reprezenta într-adevăr varianta politicianului pentru o Românie dincolo de anul 2012", a adăugat Diaconescu.

Premierul în exerciţiu Mihai-Răzvan Ungureanu a prezentat miercuri bilanţul mandatului de 78 de zile al Guvernului, într-un discurs de aproximativ 40 de minute, în timpul căruia a avut alături de el 11 dintre cei 16 colegi din Cabinet.

De la conferinţa sa de presă au lipsit vicepremierul Marko Bela, ministrul Mediului şi Pădurilor, Attila Korodi, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu.

Întrebat despre absenţa acestora, Ungureanu a răspuns: "Trebuie să-i întrebaţi pe dumnealor. Fiecare are un motiv pentru absenţă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor