Direcţiile de Finanţe din mai multe oraşe au intrat în grevă spontană. Reacţia lui Teodorovici

Mii de angajaţi de la direcţiile de Finanţe din mai multe oraşe din ţară şi din administraţia locală au intrat, marţi dimineaţă, în grevă spontană.
Victor Ponta şi Eugen Teodorovici
Victor Ponta şi Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Angajaţii din instituţiile fiscale, din primării şi din alte unităţi din administraţia locală sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul Ponta a majorat salariile din învăţământ şi sănătate, precum şi cele ale angajaţilor din cadrul structurilor centrale ale Ministerului de Finanţe şi ANAF, şi cer să primească majorări similare.

Protestul spontan a fost anunţat, în cadrul unui comunicat de presă, de Alianţa Sindicatelor Şed Lex care avertizează că durata acestuia nu poate fi precizată. Oamenii reclamă faptul că sunt discriminaţi, în condiţiile în care în acest domeniu media salarizării este de aproximativ 1.350 de lei net.

"Din cauza modului defectuos în care este gestionată politica salarială din România, creând discriminări între categorii sociale ş chiar între angajaţii din cadrul administraţiei publice (vezi creşterile salariale acordate în învăţământ şi sănătate, precum şi angajaţilor din cadrul structurilor centrale ale Ministerului Finanţelor Publice şi ANAF), salariaţii din domeniul Fiscului, din primării şi din alte instituţii din administraţia publică centrală şi locală au declanşat acţiuni spontane la nivel naţional, solicitând în mod expres acordarea de creşteri salariale", au transmis reprezentanţii Sed Lex, într-un comunicat de presă.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, le-a transmis protestatarilor că după şedinţa de Guvern de la orele 12.00 vor urma discuţii cu aceştia. Ministrul a dat asigurări că, în cadrul şedinţei, îi va informa pe membrii Guvernului privind solicitările acestora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne