Emilia Şercan: Sper ca niciodată Steaua României să nu mai fie acordată unei secretare

O secretară şi un chestor care i-a ridicat osanale generalului Gabriel Oprea au ajuns să primească Steaua României - cea mai înaltă distincţie din stat, a atras atenţia jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

A venit ziua în care preşedintele Klaus Iohannis decorează post-mortem cu Steaua României, cea mai înaltă distincţie pe care statul o poate oferi, un militar care a murit pe un teatru de operaţii, în Afganistan, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, jurnalista Emilia Şercan.

"Sper ca niciodată în istoria ei de acum încolo această distincţie să nu mai ajungă să fie acordată unei secretare, cum a fost cazul Adelei Popescu Neagu, secretara lui Gabriel Oprea, sau unui lingău, cum a fost cazul lui Ioan Nelu Pop, cel care îi dedica ode aceluiaşi Oprea", a declarat Emilia Şercan.

Jurnalista consideră că ţara mai are totuşi mult până să ajungă la o stare de "normalitate".

"Mai e mult până să ajungem într-o stare de normalitate, iar asta ar însemna ca un analfabet să nu fie ministrul Educaţiei, ministrul Agriculturii [Petre Daea - n.r.] să nu-şi angajeze fiica în ministerul pe care îl conduce, iar un fost şef al unui serviciu de informaţii [Florian Coldea - n.r.] să nu ocupe, prin fraudă, un post didactic într-o universitate. Evident că alte multe, multe, multe exemple de felul asta pot fi date", a precizat Emilia Şercan, adăugând hashtag-ul #maiemultpanadeparte.