Epopeea Elodiei se sfârşeşte cu condamnarea lui Cioacă pentru omor

.
. (Photos.com)
Epoch Times România
02.07.2013

Ani de zile românii au urmărit cu sufletul la gură postul OTV, intrebandu-se ,,o fi ucis-o Cioacă pe Elodia, sau nu?". Tribunalul Argeş răspunde azi la aceasta întrebare: Da, Cioacă e vinovat.

Deşi cadavrul Elodiei este în continuare de negăsit, fostul ei soţ şi fost poliţist, Cristian Cioacă, a fost condamnat, marţi, la 22 de ani de închisoare, de magistraţii Tribunalului Argeş. 21 de ani de ani din sentinţă sunt pentru acuzaţia de omor, la care se adaugă un spor de pedeapsă pentru profanare de morminte.

Cristian Cioacă a mai fost obligat să plătească 250 000 de euro despăgubiri familiei fostei neveste, astfel: 100.000 de euro daune morale fiului său minor Patrick,100.000 de euro daune morale mamei Elodiei şi 50.000 de euro fratelui său.

Inculpatul a fost obligat şi la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judecatoresti către stat.

Avocata familiei Ghinescu a declarat, după pronunţarea deciziei, că pedeapsa de 22 de ani de închisoare este mult prea blândă. Familia Ghinescu, care ceruse ca fostul poliţist să fie condamnat pe viaţă, ar putea formula un recurs la decizia instanţei.

Cioacă a fost arestat pe 5 decembrie 2012, după ce s-au descoperit urme de sânge pe un perete din locuinţa sa.

În noaptea de 29 spre 30 august 2007,,pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente, legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care inculpatul Cioacă Constantin Cristian i-a aplicat soţiei sale, victima Ghinescu Elodia, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia", se arată în rechizitoriu.

Cioacă a transportat apoi trupul neînsufleţit al Elodiei în cada băii principale, unde l-a tranşat şi apoi l-a transportat într-un loc care nu a fost inca descoperit. În zilele următoare, poliţistul a adunat din casă toate obiectele care au fost murdărite de sânge şi le-a aruncat într-o râpă din afara oraşului.

În octombrie 2007, televiziunile anunţau că poliţia a găsit într-o prăpastie dintre Braşov şi Râşnov mai multe haine însângerate ale Elodiei şi o uniformă a celui ce a fost condamnat azi pentru omor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor