Finala Cupei Spaniei la fotbal se va desfăşura pe stadionul "Nou Camp" din Barcelona

(Michael Regan / Getty Images)
Epoch Times România
26.03.2015

Finala din acest an a ediţiei Cupei Spaniei la fotbal, programată pe data de 30 Mai între echipele FC Barcelona şi Athletic Bilbao, va avea loc pe stadionul "Nou Camp" din Barcelona, conform anunţului făcut de Federaţia spaniolă.

Barca şi Athletic ar fi vrut ca meciul să se dispute pe arena "Santiago Bernabeu" din Madrid, cu o capacitate de 81.000 locuri, însă proprietarul acesteia, clubul Real Madrid, a refuzat să o pună la dispoziţie.

În aceste condiţii, reprezentanţii celor două finaliste s-au întâlnit miercuri cu oficialii federaţiei, luând decizia ca partida să se desfăşoare pe stadionul lui FC Barcelona, "Nou Camp", care poate găzdui aproximativ 100.000 de spectatori.

Au mai fost luate în calcul, de asemenea, stadioanele din Bilbao, Valencia şi Sevilla, a precizat federaţia spaniolă pe site-ul său oficial.

FC Barcelona are ocazia să repete în acest sezon tripla istorică reuşită în 2009, când a cucerit Liga Campionilor, campionatul şi Cupa Spaniei. Gruparea catalană are în palmares un număr record de succese în Cupa Spaniei (26), devansând-o pe adversara sa din finala programată în luna mai, Athletic Bilbao (23 de trofee), în timp ce poziţia a treia este ocupată de Real Madrid (19 victorii).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor