Fostul şef ANI, Horia Georgescu, rămâne în arest preventiv

Horia Georgescu, ANI
Horia Georgescu, ANI (Epoch Times România)

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, va rămâne în arest preventiv, au decis vineri judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia este definitivă.

Magistraţii ÎCCJ au respins contestaţia lui Horia Georgescu faţă de măsura arestului preventiv, în dosarul în care acesta este judecat pentru săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, fapte comise în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP. Prejudiciul în dosar se ridică la 75 milioane euro.

Potrivit Agerpres, în arest preventiv rămân şi Mihnea Remus Iuoraş (fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP), Ingrid Luciana Popa Mocanu (fost vicepreşedinte al Comisiei), Constantin Cătălin Canangiu (membru al Comisiei), Gheorghe Vişoiu şi Alexandru Florin Hanu (evaluatori).

Mai norocoşi decât colegii lor de dosar, evaluatorii Dorin Cornel Drulă şi Neculai Nistor vor sta în continuare în arest la domiciliu.

Reamintim că Horia Georgescu a fost arestat prevenitv în data de 30 martie. Din referatul cu propunere de arestare preventivă înaintat de procurorii DNA instanţei reiese că fostul şef ANI a intrat în vizorul procurorilor DNA în urma unor denunţuri formulate de omul de afaceri Dorin Cocoş şi de fiul acestuia, Alin. Acesta din urmă a fost eliberat recent de după gratii, fiind pus în arest preventiv.

Mai multe despre acuzaţiile care i se aduc lui Horia Georgescu, puteţi citi aici

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori, peFacebook


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne