Noul dosar ANRP. Deputatul PNL Theodor Nicolescu acuzat acum şi de luare de mită

Andrei Pricopie
18.03.2015

alte articole

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
18.03.2015

Procurorii DNA au dispus miercuri extinderea urmăririi penale faţă de deputatul PNL Theodor Nicolescu, la data faptelor vicepreşedinte al ANRP şi membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, pentru infracţiunea de luare de mită în dosarul de corupţie în care a fost arestat şi fostul şef ANI, Horia Georgescu.

Anterior, oamenii legi l-au acuzat pe Theodor Nicolescu de comiterea a 3 infracţiuni de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, reţinute anterior în sarcina acestuia.

În ordonanţa de extindere a urmăririi penale se arată că, în cursul anului 2007, Theodor Nicolescu, care la momentul respectiv deţinea funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor şi calitatea de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a pretins de la trei persoane un procentaj de 5% din totalul acţiunilor pe care aceştia urmau să le primească în urma conversiei titlurilor de despăgubire din dosarele aflate la ANRP.

În schimbul banilor, Theodor Nicolescu, prin prisma funcţiei şi calităţii pe care o deţinea, urma sa asigure soluţionarea favorabilă şi cu celeritate a dosarelor de despăgubire, susţin procurorii DNA.

Ca urmare a soluţionării dosarului de despăgubire referitor la drepturile de proprietate privind o suprafaţă de 20,5 ha, teren situat în Bucureşti, în zona sectorului 3, Theodor Nicolescu ar fi primit, în perioada 2008-2013, de la cele trei persoane aproximativ 6.200.000 lei, reprezentând bani şi contravaloarea acţiunilor.

Banii au fost remişi, în general, în tranşe de până la 250.000 de lei, în lei şi euro, iar suma de 680.000 lei prin cont, în baza unui contract de comision încheiat fictiv, pentru a masca comisionul, mai arată procurorii DNA.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori, pe Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor