Geoană le scrie şefilor PNL: Fiecare zi în plus cu Ponta la Palatul Victoria compromite România

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)

Senatorul Mircea Geoană care nu demult s-a înscăunat preşedinte al nou înfiinţatului PSRO (Partidul Social Român) le-a trimis o scrisoare deschisă şefilor PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, în care propune constituirea unui grup comun de lucru şi un calendar de consultări formalizate între cele două formaţiuni.

"Timpul nu mai are răbdare cu noi. Evoluţiile interne şi internaţionale cer în mod imperios o Românie puternică, înarmată cu un nou model politic şi instituţional, cu un model economic şi social regândit. Pe scurt, un Nou Proiect de Ţară, pe care 91 la sută dintre cetăţeni ni-l cer şi pe care votul din 16 noiembrie îl face posibil. O nouă regulă a jocului nu poate fi realizată cu oameni care practică în mod grosolan şi perseverent corupţia la nivel înalt şi proasta guvernare.

Un nou Proiect de Ţară are nevoie de o nouă majoritate: în societate, în Parlament şi de un parteneriat între preşedintele României şi un nou Guvern. Fiecare zi în plus cu Victor Ponta la Palatul Victoria compromite şansa României de a avea un adevărat nou început. Partidele noastre au obligaţia de a permite ca această şansă pentru România şi pentru români să nu fie irosită", a precizat Mircea Geoană în scrisoarea citată de agenţia Mediafax.

Şeful noului partid PSRO susţine că un Nou Proiect de Ţară nu poate fi realizat fără ca Stânga şi Dreapta să îşi aducă propria viziune şi valori la acest proiect comun, "bazat pe o nouă regulă a jocului în politică, economie şi societate, fundamentată pe cinste, competenţă şi patriotism".

Biroul Naţional de Conducere al PSRO a analizat şi identificat atât elementele de convergenţă, cât şi de diferenţiere dintre programul PSRO şi Programul de Guvernare prezentat recent în spaţiul public de PNL şi a decis, potrivit senatorului, demararea de consultări instituţionale pe marile teme politice, economice şi sociale între PSRO şi PNL.

"Din această perspectivă, vă propunem constituirea unui grup comun de lucru PNL-PSRO şi a unui calendar de consultări formalizate între formaţiunile noastre", mai transmite Mircea Geoană.

Replica lui Victor Ponta

"Mă bucur că lucrurile s-au clarificat, sunt oficiale, sunt pe faţă. Când am luat decizia anul trecut de a ne despărţi de Geoană şi Vanghelie, era clar că aveau un alt proiect politic, probabil alături de PNL. Vanghelie probabil că nu mai poate o perioadă să participe la acest proiect, va participa Geoană alături de Gorghiu, dar cred că Gorghiu trebuie să ceară scuze celor care i-au crezut în noiembrie că ei vor să facă politica fără traseişti, fără oameni care au fost în PSD. Înseamnă că i-au păcălit pe oamenii ăia, cei care i-au crezut. Eu nu am crezut", a fost reacţia lui Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori, pe Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne