Goţiu, revoltat: Inconştienţă, incompetenţă ori corupţie la cel mai înalt nivel guvernamental?

Premierul Mihai Tudose a promis că va trimite Corpul de Control în Parcul Naţional Valea Jiului, însă excavatoarele şi buldozerele i-au luat-o înainte, a atras atenţia senatorul Mihai Goţiu.
Mihai Gotiu
Mihai Gotiu (Mihut Savu / Epoch Times)
Andrei Pricopie
12.09.2017

În timp ce Corpul de Control al premierului Tudose era ocupat cu "procedurile prealabile de iniţiere ale acţiunii de control", excavatoarele şi buldozerele s-au grăbit să pornească a doua captare a Jiului, pentru a avea siguranţa că şi dacă s-ar constata diferite nereguli, abuzuri şi/sau ilegalităţi, să nu se mai poată face ceva, distrugerea fiind deja produsă, a remarcat senatorul USR Mihai Goţiu.

"Inconştienţă, incompetenţă ori corupţie la cel mai înalt nivel guvernamental? Spuneţi-mi, vă rog, şi voi, despre ce e vorba în următoarea situaţie: zilele trecute am primit din partea premierului Mihai Tudose un răspuns la o interpelare legată de distrugerea Parcului Naţional Valea Jiului, prin care sunt anunţat că la nivelul Corpului de Control al Primului-Ministru, au fost demarate procedurile prealabile iniţierii unei acţiuni de control. Răspunsul l-am primit, însă, cu o întârziere de aproape 4 (patru) luni, din care mai bine de o lună a fost perioada necesară ca acesta să parcurgă drumul dintre Palatul Victoria şi Palatul Parlamentului (!). Între timp, lucrările de băgare pe ţeavă a râului Jiu şi de distrugere iremediabilă a Parcului Naţional Valea Jiului s-au extins", a declarat Mihai Goţiu, pe pagina sa de Facebook.

Senatorul USR se întreabă, retoric, dacă va răspunde cineva pentru distrugerile produse în această perioadă în cazul în care se dovedeşte că extinderea lucrărilor de captare a Jiului (ca şi întregul proiect) s-a făcut pe baza unui acord de mediu discutabil, eliberat cu mult înainte de aderarea României la UE, nerevizuit după ce zona a dobândit un regim special de protecţie.

"Credeţi că va răspunde cineva pentru faptul că o oportunitate de dezvoltare durabilă a zonei, în beneficiul comunităţilor locale şi a bugetului naţional, a fost distrusă în timpul necesar ca hârtiile să se plimbe între diferitele instituţii ale statului? Cu scuzele de rigoare, eu mă voi ante-pronunţa. Da, este posibil să-i facem să răspundă. Dar cu câteva condiţii: să popularizăm cât mai mult aceste dovezi de abuz ori incompetenţă şi să avem grijă să nu uităm toate acestea în ziua votului", a precizat Mihai Goţiu.

Pentru mai multe detalii pe acest subiect intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor