Guvernul premierului elen Tsipras câştigă votul de încredere

Alexis Tsipras a obţinut din partea Parlamentului un vot de încredere pentru guvernul său de coaliţie, format împreună cu Grecii Independenţi.
Premierul grec Alexis Tsipras.
Premierul grec Alexis Tsipras. (Captură Foto)

Parlamentul elen a acordat votul său de încredere, în noaptea de miercuri spre joi, guvernului premierului grec Alexis Tsipras pentru ca acesta să poată implementa noile măsuri de austeritate prevăzute în cel de-al treilea acord de finanţare internaţională.

Guvernul lui Tsipras este format dintr-o coaliţie între partidul său de stânga Syriza şi partidul naţionalist Grecii Independenţi.

Dintre cei 300 de parlamentari greci, 155 au votat în favoarea Guvernului, 144 împotrivă, iar unul s-a abţinut.

În luna iulie, Grecia a fost forţată să semneze cu troika creditorilor internaţionali cel de-al treilea pachet de bailout pentru a evita falimentul şi pentru a putea să rămână în zona euro.

Programul de bailout al ţării, care va avea o valoare de până la 86 miliarde de euro, va fi supus primei sale evaluări în cadrul lunii noiembrie.

În următoarele săptămâni, Parlamentul trebuie să adopte 48 de reforme, inclusiv asupra reducerii pensiilor şi a creşterii taxelor.

Înainte de vot, Alexis Tsipras a reafirmat că "primul său obiectiv" este să se conformeze fără întârziere angajamentelor faţă de creditori, cu scopul de a obţine astfel în noiembrie undă verde "pentru a încheia până la sfârşitul anului recapitalizarea băncilor şi a demara discuţiile pentru reducerea datoriei" ţării, conform Agerpres.

Pe parcursul ultimilor 5 ani, Atena a primit două pachete financiare în valoare totală de 240 miliarde de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie