Igor Dodon: Nu-l pot numi pe Sturza ministru al Apărării, este o candidatură incompetentă

Dacă Curtea Constituţională va încerca să excludă preşedinţia din procesul numirii miniştrilor şi va jongla cu legea în favoarea coaliţiei de la guvernare, ea se va autodiscredita definitiv, afirmă Dodon.
Eugen Sturza - candidatura desemnată de PDM pentru funcţia de ministru al Apărării din R.Moldova
Eugen Sturza - candidatura desemnată de PDM pentru funcţia de ministru al Apărării din R.Moldova (facebook.com)

Igor Dodon anunţă marţi că după cum a promis, a refuzat să accepte candidatura lui Eugen Sturza la funcţia de ministru al Apărării şi după a doua solicitare a Executivului de la Chişinău.

”Înţeleg că Guvernul Filip inventează acum proceduri pentru a implica din nou Curtea Constituţională a Moldovei (CCM) în combinaţiile sale politice. Dar atrag atenţia că CCM nu poate desena încontinuu scenarii comode guvernării”, comentează şeful statului pe pagina sa de socializare.

În context, preşedintele menţionează că dacă CCM va încerca să excludă Preşedinţia din procesul numirii miniştrilor şi va jongla iarăşi cu legea în favoarea coaliţiei de la guvernare, ea se va autodiscredita definitiv. Şi va fi ea însăşi pasibilă de răspundere la timpul potrivit.

”Eu, ca şef de stat, nu pot accepta o candidatură incompetentă şi politizată în fruntea Armatei Naţionale. Orice încercare de a o învesti fără decret prezidenţial va fi în afara cadrului legal” a adăugat Igor Dodon precizând că un asemenea „ministru” va fi nelegitim. Nu îl va recunoaşte nici preşedinţia, nici Armata, nici cetăţenii. ”Onoarea de generali nu le va permite militarilor să fie conduşi de un ministru parvenit, impus pe căi neconstituţionale.”

Menţionăm că Eugen Sturza, din anul 2009 până în 2013, a deţinut funcţia de consilier al prim-ministrului R. Moldova Vlad Filat, iar în perioada 2013–2015 a ocupat funcţia de şef al cabinetului premierului Iurie Leancă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe