Alexandru Slusari: Locul lui Candu, Drăguţan, Leancă şi Arapu este în penitenciar

În cadrul unei şedinţe secrete, lichidatorii băncilor fraudate din RM au prezentat informaţii privind recuperarea banilor, iar conducătorii organelor de drept au comunicat despre progresele înregistrate în investigaţiile efectuate.
Alexandru Slusari, vice-preşedinte al Partidului Platforma DA
Alexandru Slusari, vice-preşedinte al Partidului Platforma DA (Epoch Times România)

În contextul convocării de către prim-ministrul Pavel Filip a şedinţei Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit, cu participarea Preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul căreia, cu uşile închise, s-a examinat situaţia privind frauda bancară, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, atenţionează că şedinţele acestui Comitet nu ar trebui să fie închise, iar cetăţenii R. Moldova trebuie să aibă acces la toate informaţiile privind recuperarea banilor furaţi.

Potrivit Executivului, luni, lichidatorii celor trei bănci fraudate aflate în proces de lichidare au prezentat informaţii privind recuperarea activelor şi dificultăţile pe care le întâmpină în acest proces, inclusiv litigiile aflate în instanţele de judecată, iar conducătorii organelor de drept au comunicat despre progresele înregistrate în investigaţiile efectuate.

”Ruşine! De ce cu uşile închise? De ce cetăţenii, care sunt obligaţi să restituie dublu banii furaţi tot de la ei, deja de aproape 3 ani nu au acces la informaţia despre hoţia fără precedent? Ce caută Candu la această şedinţa? El a promovat în Guvernul Leancă Hotărârea privind acordarea garanţiilor de stat în sumă de 9,7 miliarde lei MD fără ca statul să introducă administraţia specială în cele 3 bănci”, comentează Slusari, pe pagina sa de Facebook, precizând că, potrivit raportului Kroll 1, în special în următoarele 2 săptâmâni după hotărârea adoptată de Executiv, din sistemul bancar au fost sustrase cele mai mari sume de bani.

În concluzie, vicepreşedintele Platformei DA notează că până în prezent moldovenii nu cunosc cifra exactă a furtului din cele 3 bănci. ”Ocazional am aflat recent de la Banca Naţională că doar din Banca Socială au fost sustrase aproximativ 15 miliarde lei MD. Locul lui Candu împreună cu Drăguţan, Leancă şi Arapu este în Izolatorul nr.13”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe