Ion Sturza: Dodon - „creştinul” care umblă cu cerşitul pe la caimacamii musulmani

Omul de afaceri din România, Ion Sturza afirma că Igor Dodon ar suferi de disonanţă cognitivă, deoarece spune că urăşte unioniştii, dar merge la deschiderea grădiniţelor reconstruite pe banii românilor.
Ştefan Sârbu
18.09.2017

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, se declară a fi convins că, preşedintele Igor Dodon va deveni un caz celebru clinic în istoria psihiatriei şi un caz perfect de studiu al disonanţei cognitive. Mai mult, în opinia omului de afaceri, conflictele interioare ale şefului statului l-ar duce la automutilarea rămăşiţelor de bun-simţ, iar prostia i-o transformă în virtute.

”Tipul care una spune şi în alta crede. Un fel de plânge, dar mănâncă cactus! Cică se luptă cu oligarhia, dar i-ar plăcea să fie şi el la masa „bogaţilor". Cu steaua un frunte, dar şi cu fundul mulat în pantaloni Armani. Debitează zilele acestea că nu e preşedintele tuturor. Sigur că nu e! Intuieşte că tot mai puţini îl „doresc" în fotoliul de prezident”, scrie Sturza pe contul său de Facebook precizând că delimitarea de către şeful statului a moldovenilor în cei „buni"- „creştini, familişti, tradiţionalişti, statalişti" şi cei „răi"- „minorităţi de gen, religioase, etnice..." şi pe deasupra să-i pui şi pe unionişti la "necetăţeni"... este ”prea din cale afară!”

”Ştiu că o să fiu puţin rău aici, dar nu pot să nu constat – ai apucături şi adepţi din toate câte oleacă! Fă o plimbărică prin propriul partid, fracţiune şi o să vezi câte „minorităţi” o să găseşti! Şi e normal să fie aşa”, a adăugat fostul prim-ministru specificând că ”Dodon-prezidentul” ar trebui să ştie că nu sunt oameni răi sau buni, sunt oameni diferiţi. Şi că gradul de civilizaţie este echivalent cu gradul de toleranţă.

”E Dodon populist, perfid? Nu! Suferă de disonanţă cognitivă! Dovezi? Tu ditamai „creştin” umbli cu traista pe la toţi sultanii, paşalele şi caimacamii musulmani şi ceri, milogindu-te, să-ţi repare „palatul prezidenţial”?! Împarţi şi tu ce ai – insigne – prin Turcia, Iran, Turkmenistan, Dubai, Emirate şi... Coreea de Nord?! Dar de la Putin ceva – un chirpici, un „carandaş”? Nu-ţi plac unioniştii, dar te duci să tai panglici la grădiniţe reconstruite cu banii românilor din Ţară?!”, a punctat omul de afaceri.

Notabil este faptul că zilele acestea cu ocazia deschiderii unor competiţii sportive asiatice de la Aşgabat, preşedintele Igor Dodon a avut mai multe întrevederi cu liderii din Turkmenistan şi Kazahstan - ţări cu regimuri autoritare, dar şi cu preşedintele Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Federaţiei Ruse, Valentina Matvienko.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor