Rezoluţie: Binomul Plahotniuc-Dodon mimează războiul geopolitic pentru a se menţine la putere

Manifestanţii de la Chişinău au cerut oficialilor UE sancţiuni pentru Plahotniuc şi Dodon pentru că ar acţiona concertat împotriva intereselor R. Moldova şi a cetăţenilor, încercând să instaureze dictatura.
Protest în faţa Parlamentului de la Chişinău
Protest în faţa Parlamentului de la Chişinău (The Epoch Times România)

Participanţii la protestul de duminică din faţa Parlamentului de la Chişinău împotriva schimbării nedemocratice a sistemului electoral au adoptat la finele evenimentului o Rezoluţie prin care au cerut autorităţilor publicarea raportului Kroll 2, abrogarea de urgenţă a Legii privind schimbarea sistemului electoral, ca fiind una nedemocratică şi adoptată contrar recomandărilor Comisiei de la Veneţia, revenirea la sistemul electoral proporţional şi adoptarea de urgenţă a amendamentelor de îmbunătăţire a acestuia conform recomandărilor Curţii Constituţionale şi a organizaţiilor internaţionale de profil.

De asemenea, protestatarii au solicitat demonopolizarea pieţii mediatice şi depolitizarea instituţiei publice naţionale a audiovizualului „Teleradio-Moldova”, cu oferirea timpului de antenă opoziţiei extraparlamentare cu reală susţinere populară, cel puţin o dată în săptămână, în ore de maximă audienţă, în vederea expunerii propriei poziţii asupra situaţiei social-politice din ţară.

”Cerem publicarea celui de-al doilea raport al companiei Kroll, anularea legii care impune cetăţenii să întoarcă miliardele furate tot de la ei, recuperarea acestora de la hoţi şi tragerea la răspundere penală a tuturor celor responsabili de furtul bancar”, au adăugat votanţii Rezoluţiei.

În concluzie, miile de cetăţeni prezenţi la eveniment au solicitat unanim instituţiilor internaţionale abilitate aplicarea sancţiunilor individuale directe asupra lui Vladimir Plahotniuc şi Igor Dodon, cât şi persoanelor din anturajul acestora, în vederea interzicerii de a intra pe teritoriul Uniunii Europene, precum şi îngheţarea tuturor fondurilor şi resurselor economice care le aparţin sau sunt controlate de ei pe teritoriul UE, ca principali responsabili pentru derapajele anti-democratice şi anti-europene ale guvernării de la Chişinău şi pentru încercările lor de a instaura dictatura.

De menţionat că Rezoluţia a fost adoptată de participanţii la protestul de duminică din faţa Legislativului, dar şi din faţa postului de televiziune ”Teleradio-Moldova”constatându-se că PD şi PSRM nu au ţinut cont de recomandările Comisiei de la Veneţia, a instituţiilor UE şi au adoptat un sistem electoral mixt, care ar lovi puternic in procesul democratic din R. Moldova, dar şi având în vedere că binomul Plahotniuc-Dodon ar acţiona concertat împotriva intereselor ţării, cetăţenilor ei, mimând un război geopolitic, dar, în acelaşi timp, adoptând prin vot comun acte legislative care au ca scop menţinerea PD şi PSRM la putere după alegerile din 2018, în pofida voinţei cetăţenilor R. Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe