Siegfried Mureşan: Igor Dodon nu înţelege nimic din democraţie

Dacă Igor Dodon susţine că nu mai este preşedintele tuturor ci doar al majorităţii, atunci el este doar o persoană care urmăreşte propriile interese, nu un şef de stat cum îi cere Constituţia RM, afirmă europarlamentarul Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan (facebook.com)
Siegfried Mureşan (facebook.com)
Ştefan Sârbu
18.09.2017

Aflându-se într-o vizită în Republica Moldova în cadrul unei misiuni de informare a Partidului Popular European, europarlamentarul Siegfried Mureşan îi aminteşte lui Igor Dodon că un preşedinte de ţară trebuie să reprezinte toţi cetăţenii, nu doar pe cei care l-au ales.

”Igor Dodon spune că este doar preşedintele majorităţii care l-a ales şi că nu poate reprezenta toţi cetăţenii. Greşit! Un preşedinte reprezintă statul, aşa cum o arată şi Constituţia Republicii Moldova, adică pe toţi cetăţenii săi”, comentează eurodeputatul pe pagina sa de Facebook.

În opinia lui Mureşan, preşedintele Dodon, nici nu a fost ales de majoritatea cetăţenilor, ci doar a celor care au mers la vot, adică de aproximativ un sfert din populaţia ţării (a fost ales de 834.081 de cetăţeni, pe când populaţia R. Moldova este de 3,55 de milioane de cetăţeni).

”Este din nou clar că Igor Dodon nu înţelege nimic din democraţie şi nici din principiul reprezentativităţii. Un preşedinte îşi exercită mandatul în spiritul Constituţiei şi reprezintă cu bună-credinţă interesele tuturor cetăţenilor statului, nu doar ale celor care l-au votat. Altfel, este doar o persoană care îşi urmăreşte propriile interese, nu un preşedinte aşa cum îi cere să fie Constituţia R. Moldova”, a concluzionat Siegfried Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor