Ilie Vonica, cel mai bogat om din Sibiu, s-a sinucis

Flori Mladin
03.06.2014

Cel mai bogat sibian, Ilie Vonica, s-a sinucis astăzi la prânz, aruncându-se de la etajele superioare ale casei în care locuieşte.

Tentativa de sinucidere a avut loc în jurul orei 12:00 şi un echipaj SMURD l-a luat de la locuinţa sa şi l-a dus la Spitalul Polisano din Sibiu, unde a decedat.

Ilie Vonica a încercat să se sinucidă după o zi de când Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia formulată de soţia sa, Ioana Daniela Vonica, împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti care a hotărât arestarea ei pentru 30 de zile.

Ioana Daniela Vonica arestată 30 de zile în Dosarul reţetelor false

Ioana Daniela Vonica, soţia omului de afaceri, este urmărită penal de procurori în Dosarul reţetelor false, în care sunt suspectate cadre medicale care au emis reţete false pentru bolnavii de cancer, prejudiciind statul cu 3,5 milioane de euro.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) a informat că trei medici de la Institutul Fundeni au emis 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice pe numele unor pacienţi, iar reprezentanţii unei firme ce deţine un lanţ de farmacii au decontat fraudulos pentru acestea aproximativ 8,3 milioane de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB).

Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţiile celor nouă persoane arestate în Dosarul reţetelor false.

Ilie Vonica, unul dintre cei mai bogaţi români

Ilie Vonica, în vârstă de 59 de ani, este un om de afaceri născut în Sibiu care a fost declarat în 2013 cel mai bogat sibian de către Capital Top 300. Averea acestuia este estimată la 158 – 160 de milioane de euro, fiind clasat pe locul 26 în topul celor mai bogaţi români.

Ilie Vonica şi familia sa deţin o afacere de peste 300 de milioane de euro. Businessul lor include o firmă de distribuţie de medicamente - Polisano, o fabrică - Polipharma Industries, o reţea de clinici generaliste - Clinica Polisano, una de dializă, centre de fertilizare în vitro, un spital privat la Sibiu şi o reţea de farmacii - Reţeta.

În ultima perioadă de timp, Vonica a făcut o investiţie de 12 milioane de euro în fabrica de medicamente pentru terapia cancerului din zona industrială vest a Sibiului şi a deschis Spitalul Polisano în 2013, investiţie estimată de unele surse la 60 de milioane de euro.

Omul de afaceri Ilie Vonica a demarat în 2013 şi o amplă investiţie în amenajarea unui teren de golf la Cisnădie, teren la standarde profesioniste şi înconjurat de facilităţi de cazare şi petrecere a timpului liber.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor