În ciuda declaraţiilor saudite, Riadul desfăşoară multiple raiduri asupra Yemenului

Andrei Popescu
30.04.2015

alte articole

Fumul  se ridică la orizont în timp ce militanţii Al-Qaeda încearcă sa  blocheze un drum în al-Mansura, est de oraşul yemenit Aden, 29 aprilie  2015.
Fumul se ridică la orizont în timp ce militanţii Al-Qaeda încearcă sa blocheze un drum în al-Mansura, est de oraşul yemenit Aden, 29 aprilie 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
30.04.2015

Atacul desfăşurat de Arabia Saudită împotriva rebelilor Houthi din Yemen continuă în condiţiile în care avioanele de luptă ale saudiţilor participă la raiduri aeriene asupra capitalei Sana’a şi a altor oraşe.

Conform surselor media yemenite, avioanele saudite au desfăşurat miercuri noaptea două raiduri în regiunea montană Faj Attan.

Tot în cursul zilei de miercuri, un soldat yemenit a fost ucis când o clădire guvernamentală, în care se adăposteau membri ai echipelor de salvare şi urgenţă, a fost vizată de un atac aerian în provincia nordică Bayda.

Forţele saudite au bombardat mai multe ţinte în regiunea de frontieră Hosamah, în provincia nord-vestică Sa’ada.

Aproximativ 1.000 de oameni au fost ucişi până acum de raidurile aeriene saudite.

Între timp, rebelii Houthi şi forţele aliate au înregistrat câteva victorii în oraşul sudic Aden, capturând părţi ale acestui oraş în timpul unor lupte dure cu militanţii Al-Qaeda.

Conform oficialilor securităţii, luptătorii Houthi ai mişcării Ansarullah au ajuns până în cartierul Khormaksar, obţinând controlul asupra unei zone care se întinde de la districtul de afaceri Crater până la Consulatul rus.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor