În offside cu declaraţii despre alianţa PNL-PDL, Teodor Atanasiu îi ceartă pe jurnalişti

Theodor Atanasiu
Theodor Atanasiu (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat luni că declaraţiile sale referitoare la faptul că odată ales Iohannis preşedinte, vechiul PNL nu mai are nevoie de PDL, care i-ar face un bine dacă ar pleca din alianţă, au fost făcute într-un spaţiu privat şi că au fost scoase din context şi i-a criticat pe jurnalişti că le-a făcut publice.

”Îmi pare rău că în România nu se întâmplă ca în restul Europei, că discuţii private să rămână în spaţiul privat iar discuţiile publice să fie dezbătute public. Aţi dat nişte frânturi de 1-2 minute dintr-o discuţie de o oră şi jumătate pe care am avut-o la Bistriţa cu membrii PNL, o discuţie lungă şi bună. Îmi pare rău dacă din frânturile respective s-a dedus că vrem o scindare a partidului sau că unii dintre membrii partidului nu sunt egali cu alţi membri ai partidului. Am fost primul lider care a propus fuziunea celor două partide. Am susţinut fuziunea până s-a înfăptuit. Ar fi culmea după ce mi-am văzut visul cu ochii să dau cu piciorul acestui plan şi să doresc spargerea partidului. Adversarii PNL sunt în afara partidului, nu în interiorul partidului.”, a declarat Teodor Atanasiu.

"De acum încolo, dacă vreţi o poziţie publică de la mine, vă rog să mă întrebaţi nu să luaţi frânturi de discuţii private şi să le răstălmăciţi!" i-a certat Atanasiu pe jurnalişti.

Întrebat dacă era vocea lui înregistrată când îşi dădea cuvântul în faţa colegilor de partid că Predoiu nu va fi premier şi că PDL-ul nu are decât să plece din alinaţa cu PNL-ul, Teodor Atanasiu a răspuns: "Nu acesta a fost contextul în care au fost spuse aceste lucruri. Ceea ce am spus acolo îmi asum. Am spus în anumite contexte, nu în cele date de dumneavoastră. Îmi cer scuze cetăţenilor dacă au înţeles altceva. (...) Îmi menţin afirmaţiile că toate deciziile PNL vor fi susţinute de mine. Şi decizia PNL este că dacă vom face un guvern mâine, premierul va fi Cătălin Predoiu.", a mai declarat Atanasiu.

Întrebat dacă şi-a minţit colegii Atanasiu a declarat că recunosc stenogramele ca veridice, dar nu recunoaşte contextul.

"Nu trebuie să dau nicio explicaţie pentru un anumit context din spaţiul privat. Colegii mei ştiu din ce context a fost scoasă. Am discutat cu colegii foarte clar în ce context au fost declaraţiile. Nu o să dezbat acele discuţii în spaţiul public”, a mai adăugat liberalul.

Reamintim că o înregistrare audio obţinută de stiripesurse.ro, făcută publică duminică a dezvăluit dimensiunea tensiunilor din noul PNL şi modul în care mai marii vechiului PNL privesc acum situaţia, după ce omul lor, Klaus Iohannis, a ajuns la Cotroceni. Mesajul principalului negociator al partidului, Teodor Atanasiu, unul dintre liderii de facto ai formaţiunii, este clar - "am avut nevoie de PDL, acum nu mai am nevoie, dacă pleacă mâine ne fac un bine, oricum premierul va fi dat de noi".

Declaraţiile vicepreşedintelui PNL Teodor Atanasiu au fost făcute într-o consfătuire a vechiului PNL în judeţul Bistriţa, întâlnire la care au participat co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu şi secretarul general al partidului, Marian Petrache.

Mesajul lui Atanasiu

"Noi fără PD nu câştigam preşedintele. Ne-am ţinut de naş şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deştept chiar dacă în Bistriţa e un puţin altfel. Un lucru deştept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la preşedinţie al partidului şi ei ne-au dat sediul (râsete), locaţia în care să funcţionăm.

Gândiţi-vă că avem 28 de judeţe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obţine. Eu vă spun că le-am dat şi iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!

-Cu toate că nu prea e corect! (spune cineva din sală). (replica lui Atanasiu:) Nu e corect deloc, dar n-am nicio reţinere. Nu-i corect, dar dacă mâine ai prim-ministrul poţi face ce vrei şi ai tot. Deci partidul ăsta va fi al vostru, nu al lor. Să fie foarte clar! A fost şi va fi al nostru.

Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus că dacă pleacă mâine îmi fac un bine. Tot cu 45% rămân şi nu mă mai întreabă nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu şi cu lacu. Îmi fac un bine dacă pleacă… Nu o să plece, nu-s proşti. O să convieţuim cu ei. Liderii lor o să dispară rând pe rând!", a declarat Antanasiu în cadrul unei consfătuiri a vechiului PNL în judeţul Bistriţa, întâlnire la care au participat co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu şi secretarul general al partidului, Marian Petrache.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne