În SUA, utilizarea apei scade la cel mai mic nivel în 45 de ani

Barajul Hoover, la graniţa dintre Arizona şi Nevada, 13 aprilie 2014
Barajul Hoover, la graniţa dintre Arizona şi Nevada, 13 aprilie 2014 (Joe Klamar/AFP/Getty Images)

Pentru prima dată în mai mult de patru decenii, utilizarea apei în Statele Unite s-a aflat la cel mai mic nivel înregistrat vreodată, în ciuda unei populaţii în continuă creştere. US Geological Survey (USGS), cel mai mare furnizor din lume de date referitoare la apă şi liderul agenţiei de cercetare a apei în guvernul federal, şi-a lansat concluziile la sfârşitul săptămânii trecute.

La baza raportului au stat datele colectate şi analizate între 1970-2010, timp în care utilizarea apei în Statele Unite a scăzut cu circa 1272 miliarde de litri de apă pe zi.

"Atingerea acestui celui mai coborât nivel în 45 de ani, reprezintă tendinţele pozitive în conservarea apei care decurg din îmbunătăţirea tehnologiilor şi gestionării utilizării apei", a declarat Mike Connor, secretar adjunct de Interne, într-un comunicat cu privire la datele raportului. "Chiar dacă populaţia Statelor Unite continuă să crească, oamenii învaţă să fie mai conştienţi cu privire la folosirea apei şi să-şi aducă contribuţia la susţinerea resurselor de apă dulce limitate în ţară".

În 1970, populaţia ţării a fost de 203,2 milioane. Până în 2010 aceasta a crescut la 308,7 milioane, potrivit US Census.

Raportul USGS a arătat că o mare parte din scăderea consumului de apă poate fi atribuită unui declin de 20 la sută în utilizarea energiei termoelectrice. Alţi factori care au contribuit la această scădere au fost utilizarea mai mică a apei pentru irigaţii şi a livrărilor publice. Este pentru prima dată când a fost înregistrată o scădere a furnizării publice a apei.

Chiar şi California, cel mai mare utilizator de apă, datorită nevoilor populaţiei şi irigărilor, a scăzut utilizarea apei între 2005 şi 2010. În prezent, California şi-a scăzut, de asemenea, consumul de apă, căci Statul se confrunta cu una dintre cele mai grave secete din istoria sa. Dar şi alte state au învăţat să utilizeze mai puţină apă pentru irigaţii, folosind tactici care au inclus sisteme de irigare de eficienţă mai mare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură