Investitorii fug de Primăria Constanţa. Mazăre crede că se tem să nu fie anchetaţi de DNA

Radu Mazăre
Radu Mazăre (Sursa-Facebook)
Flori Mladin
25.08.2014

Primăria Constanţa ar putea pierde fondurile europene pentru construcţia primului tronson al şoselei de coastă, întrucât investitorii nu mai vor să facă afaceri cu edilul constănţean. La prima licitaţie, care s-a organizat în primăvară pentru acest proiect, nu s-a prezentat nimeni, iar primarul Radu Mazăre a afirmat că proiectul în valoare de 32 de milioane de lei este în pericol dacă şi la cea de-a doua licitaţie nu se vor prezenta firmele specializate în acest domeniu.

Radu Mazăre presupune că investitorii se tem să mai facă afaceri cu Primăria Constanţa pentru a nu fi anchetaţi de DNA, aşa cum este cazul firmei de construcţii care a ridicat cartierul de locuinţe Henri Coandă. Miercuri este ultima zi în care firmele interesate pot depune documentaţia necesară pentru construirea primului tronson al şoselei care ar trebui să traverseze litoralul.

”În cazul în care nici de această dată nu se va prezenta nimeni, vom pierde fondurile europene şi va trebui să întocmim alte proiecte. Nu mai avem timpul pentru a organiza o a treia licitaţie, întrucât lucrarea trebuie terminată până pe data de 31 decembrie 2015”, a susţinut viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău.

Mazăre şi-a dorit acest proiect al şoselei de coasta de mai mult timp, însă a întâmpinat dificultăţi în realizarea acestui proiect. Fostul ministru al mediului Sulfina Barbu nu a vrut să dea avizul, întrucât legea zonei costiere nu permite să se construiască pe o suprafaţă atât de aproape de apă şi nici în anul 2007, când la conducerea Ministerului Mediului era Nicolae Nemirschi, un apropiat al lui Radu Mazăre, Primăria Constanţa nu a reuşit să obţină avizul final pentru demararea lucrării.

Pentru a-şi îndeplini visul, Mazăre vrea acum să construiască şoseaua de coastă pe bucăţi, iar pentru primul tronson nu mai are nevoie de avizul Comitetului Naţional al Zonei Costiere, deoarece se reconstrucţia unui drum deja existent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor