Iranul condamnă crimele Israelului împotriva palestinienilor

Copii palestinieni participă  la un miting în ajunul celei de 67-a aniversări a Zilei Nakba, 14 mai  2015, în orasul Nablus din Cisiordania.
Copii palestinieni participă la un miting în ajunul celei de 67-a aniversări a Zilei Nakba, 14 mai 2015, în orasul Nablus din Cisiordania. (Captură Foto)

În 15 mai, cu ocazia Zilei Catastrofei (Nakba), Iranul a condamnat crimele comise de Israel împotriva palestinienilor în ultimele decenii, când forţele israeliene au alungat sute de mii de palestinieni de pe pământul lor în 1948.

Ministerul iranian de Externe a emis joi o declaraţie prin care şi-a reînnoit apelul pentru încetarea ocupaţiei din teritoriile palestiniene.

Ministerul a declarat că palestinienii au fost supuşi zilnic crimelor şi opresiunii israeliene, de la crearea regimului israelian în urmă cu 67 de ani.

Conform Declaraţiei, Israelul ameninţă pacea şi securitatea globală de câteva decenii.

În plus, în declaraţie sunt acuzate conducerea de la Tel Aviv, grupurile teroriste şi anumite guverne regionale pentru crizele şi conflictele curente din Orientul Mijlociu.

Ministerul iranian de Externe a adăugat de asemenea că regiunea din Siria până în Yemen este afectată de comploturile israeliene, violenţele comise de grupurile teroriste Takfiri şi susţinute de Tel Aviv, precum şi de politicile greşite adoptate de anumite guverne regionale.

În 15 mai 1948, forţele israeliene au alungat peste 750.000 de palestinieni, forţându-i să fugă în diferite ţări învecinate.

De atunci, regimul israelian a refuzat refugiaţilor palestinieni dreptul de a se reîntoarce pe pământul lor, în ciuda rezoluţiilor ONU şi a legilor internaţionale care protejează dreptul oamenilor de a se întoarce în patriile lor natale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe