Jaf spectaculos la oficiul Poştal Medgidia

Poşta Română
Poşta Română (Epoch Times România)
Loredana Diacu
31.01.2014

Poşta Română a fost în ultima vreme luată la ochi de hoţi. După ce în urmă cu patru zile dintr-o maşină a Poştei Arad au fost furaţi în jur de 400 de milioane de lei, în noaptea de joi spre vineri, a venit rândul oficiului poştal din Medgidia să fie jefuit, informează Adevărul. Hoţii au pătruns în sediul Poştei şi au furat un seif în care erau peste 470 de milioane de lei. Infractorii au furat şi maşina Poştei, pentru a căra seiful cu ea.

Pentru a intra în clădire, hoţii au tăiat un grilaj şi au forţat uşa de la intrare. Apoi au urcat la etaj, unde se afla seiful, i-au tăiat picioarele cu un flex şi l-au aruncat pe geam. În cădere, casa de bani a avariat o cabină telefonică. În ciuda zgomotului, nimeni nu s-a sesizat, jaful fiind descoperit abia vineri dimineaţă, la ora 6, când angajaţii Poştei au venit la muncă.

În seif se strânseseră peste 470 de milioane de lei, deoarece poştaşii nu lucraseră în ultimele zile şi sumele pentru pensii şi alocaţii au rămas în sediul instituţiei.

În afară de seif au fost luate şi câteva colete poştale. În timp ce căutau prin sediul Poştei, hoţii au descoperit cheia unei maşini, parcată în garajul poştei, aşa că au încărcat seiful furat în ea.

Surse din poliţie ar fi declarat că Poşta din Medgidia nu mai avea de aproximativ o săptămână contract cu firma de pază, anchetatorii suspectând că hoţii ştiau acest amănunt. De asemenea, poliţiştii au mai declarat că oficiul poştal a fost controlat anul trecut şi a fost găsit cu probleme la sistemul de alarmă. Deşi i s-a pus în vedere să remedieze problemele, conducerea oficiului poştal nu a făcut nimic în acest sens. În noaptea jafului, sistemul de alarmă nu a funcţionat corect.

Maşina furată a fost găsită abandonată, în comuna Castelul. Fără seif în ea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor