Jiang Zemin este mort, dar crimele sale nu pot fi şterse

Fostul lider comunist chinez Jiang Zemin, supranumit "broscoiul" pentru înfăţişarea sa dezagreabilă.
Fostul lider comunist chinez Jiang Zemin, supranumit "broscoiul" pentru înfăţişarea sa dezagreabilă. (Captură Foto)
Epoch Times
03.12.2022

La 30 noiembrie, fostul lider al Partidului Comunist Chinez (PCC) Jiang Zemin a murit la Shanghai. Viaţa lui Jiang a fost una ruşinoasă, iar administraţia sa a adus un dezastru Chinei şi poporului său.

Corupţia, ca urmare a guvernării sale, a devenit galopantă, iar persecuţia pe care a iniţiat-o împotriva practicii spirituale Falun Gong a dus la crime împotriva umanităţii.

Jiang Zemin a fost fiul lui Jiang Shijun, considerat de mulţi ca fiind un trădător de ţară. În timpul celui de-al Doilea Război Sino-Japonez, pe vremea regimului lui Wang Jingwei, tatăl lui Jiang Zemin a fost director adjunct al Departamentului de Propagandă al statului marionetă al Imperiului Japoniei, din Nanjing, în estul Chinei.

După ce Jiang Zemin a urcat în fruntea Partidului Comunist Chinez ca urmare a rolului său în sângerosul masacru al studenţilor din Piaţa Tiananmen în iunie 1989, acesta nu a precupeţit niciun efort pentru a împinge naţiunea chineză pe calea distrugerii morale.

Înainte de venirea lui Jiang la putere, datorită atitudinii liderilor comunişti reformişti Hu Yaobang, Zhao Ziyang şi Qiao Shi, controlul Partidului Comunist Chinez asupra societăţii a fost slăbit, iar sistemul juridic începuse să se îmbunătăţească. Oamenii aşteptau cu nerăbdare zorii unei transformări politice şi societale către un regim care să nu îşi controleze cetăţenii prin teroare.

Citiți și Yahoo News: Jaful de organe al Chinei comuniste ajunge în presa mainstream

În acelaşi timp, practica spirituală Falun Gong - care se bazează pe principiile adevărului, compasiunii şi toleranţei - începuse să se răspândească în China. Zeci de milioane de persoane din întreaga ţară adoptaseră aceste principii în viaţa lor zilnică.

Cu toate acestea, în iulie 1999, când un raport transmis la televiziunea de stat estima că aproximativ 100 de milioane de chinezi practicau Falun Gong în întreaga ţară, Jiang Zemin, deranjat de popularitatea masivă a mişcării spirituale, a lansat o persecuţie extrem de dură împotriva practicanţilor, fără a ţine cont de aspiraţiile publicului şi de opoziţia cvasi-generală a oficialilor de mai multe niveluri, inclusiv a celorlalţi şase membri ai Comitetului permanent al Biroului Politic al Partidului.

Pentru a suprima Falun Gong, Jiang Zemin a ocolit sistemul guvernamental şi juridic al Chinei, a profitat de natura malefică şi de puternica maşinărie de ucis a Partidului Comunist Chinez şi a înfiinţat "Biroul 610", o organizaţie extrajudiciară, asemănătoare cu Gestapo-ul din Germania nazistă, pentru a duce persecuţia la cote inimaginabile. Milioane de oameni au fost închişi, torturaţi, trimişi în lagăre de muncă penbtru vini inventare. Suprapopularea lagărelor de muncă a dus, după anul 2001, la naşterea unei noi metode de eradicare - industria jafului de organe umane de la deţinuţii politic.

În demersul său, Jiang a promovat o guvernare prin corupţie şi desfrâu, a distrus puţinul rămas din cultura tradiţională chineză prin încurajarea lăcomiei şi a răului, a promovat funcţionari corupţi şi fără scrupule şi chiar a schimbat numărul de membri ai Comitetului permanent al Politburo pentru a-l eclipsa pe succesorul său, Hu Jintao – doar pentru a susţine această persecuţie.

De asemenea, fostul dictator, prin intermediul Biroului 610, a dat ordinul intern ca "moartea practicanţilor Falun Gong ca urmare a bătăilor să fie considerată sinucidere"; a orchestrat numeroase minciuni despre mişcarea spirituală, a inundat televiziunea, radioul, ziarele, revistele, manualele şcolare şi mediile sociale din China cu propagandă plină de ură pentru a deruta publicul şi a semăna ură faţă de practicanţii Falun Gong în rândul populaţiei; şi a constrâns sute de milioane de chinezi nevinovaţi să participe direct sau indirect la această persecuţie.

Citiți și "Partidul Comunist Chinez face profit din crime" - UE condamnă furtul de organe de la prizonierii de conştiinţă

Totodată, politica, economia, diplomaţia şi educaţia Partidului Comunist Chinez au fost concepute în jurul persecuţiei Falun Gong, ceea ce a dus la îndepărtarea treptată a societăţii chineze de umanitate, derivă ale cărei consecinţe apar în prezent în China.

Jiang Zemin a continuat până în ultima clipă a vieţii sale să desfăşoare persecuţia, folosindu-se de maşinăria sângeroasă a Partidului Comunist Chinez.

Impactul acestei persecuţii depăşeşte cu mult graniţele Chinei, în condiţiile în care Jiang Zemin a depus mari eforturi pentru a răspândi în întreaga lume minciuni despre Falun Gong şi a exporta persecuţia împotriva aderenţilor săi.

Partidul Comunist Chinez a exploatat piaţa şi economia chineză pentru a constrânge marile naţiuni, grupurile financiare şi mass-media să păstreze tăcerea cu privire la cea mai mare încălcare a drepturilor omului din China modernă - la recoltarea forţată, în masă, de organe de la practicanţii Falun Gong închişi.

Deşi Jiang Zemin este mort, crimele sale nu pot fi şterse.

Citiți și Die Zeit: Occidentul complice la traficul de organe din China

Societatea chineză trece în prezent prin schimbări fără precedent. Partidul Comunist Chinez se confruntă cu probleme economice serioase. Mai mult, ca urmare a fenomenului de retrageri masive Partidul Comunist Chinez, care a luat naştere în urma publicării în 2004, de către The Epoch Times, a seriei editoriale "Nouă comentarii despre Partidul Comunist", peste 405 milioane de chinezi au renunţat public la caliltatea de membru partid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor